31
Mayıs
2024
Cuma
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Çocukların Havuz Sefası

Pınarhisar Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılan yarı olimpik havuz sıcak havalarda çocukların istilasına uğruyor.

Dere mahalle fidanlık sokak üzerinde bulunan alan bir halı saha ve bir de yarı olimpik yüzme havuzu inşa eden Pınarhisar Belediyesi havaların ısınması ile yüzme havuzunu faaliyete geçirdi.

Özellikle okul çıkış saatlerinde yüzme havuzuna girmek üzere bu alana giden, büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu gençler ortalama 30 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığında havuz sefası yaparak serinlemeyi tercih ediyorlar. Kalabalık guruplar halinde havuza giren gençler havuzda serinlemenin yanı sıra, su-topu oynayarak spor yapmaktan da geri kalmıyorlar. 

Pınarhisar Belediyesi tarafından yaptırılan yüzme havuzu iki bölümden oluşuyor. Havuzun bir bölümü sadece küçük çocuklar için tasarlanmış ve derinliği 50 cm. yi geçmiyor. Havuzun diğer bölümü ise büyükler için dizayn edilmiş ve 90 cm.den başlayan derinlik, diğer tarafa doğru gidildikçe 180 cm.yi buluyor. Havuzlar her gün belediye çalışanlarınca düzenli olarak ilaçlanıyor ve temizleniyor. Havuza yüzmeye gelen çocuklar da yine belediye çalışanlarının kontrolünde havuza giriyorlar.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 12:14:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?