19
Mayıs
2024
Pazar
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Deprem korkuttu!

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi akşam saatlerinde meydana gelen 3.0 şiddetinde depremle sallandı.

09 Aralık 2009 Çarşamba günü 16.00-16.30 sularında yaşanan sallantıda ilçe halkı büyük panik yaşarken, bir anda gelen sarsıntının etkisi ile tüm vatandaşlar sokaklara döküldü.

B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden edinilen bilgilere göre yerin 4.6 km derinliğinde depremin 3.0 şiddetinde olduğu belirtilirken, depremin şiddetinin az olması nedeniyle herhangi bir can yada mal kaybı olmadığı ifade edildi.

Pınarhisar'da deprem önlemleri alındı

Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz yaşanan deprem olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşların panik yaşamalarını haklı bulduğunu, ancak Pınarhisar Belediye Başkanlığı olarak deprem konusıunda gerekli her türlü önlemleri ve hazırlıkları yerine getirdiklerine dikkat çekti.

Başikan Mustafa Cingöz ilçenin kuzeyine inşaa ettikleri deprem araştırma istasyonu ile deprem konusunda son derece dıuyarlı olduklarını da sözlerine eklerken, deprem istasyonu sayesinde B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden depremin ne derinlikte kaç şiddetinde olduğu konusunda anında haberdar olduklarını belirtti.

Süleyman KARAEL/Pınarhisar KENTHABER
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 12:31:57
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 13:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?