30
Mayıs
2024
Perşembe
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Devlet Hastanesinin Akıbeti Ne Olacak?

Pınarhisar Devlet Hastanesi hakkında yıkım kararı çıkması üzerine hastane yetkilileri kendilerine yeni bir yer arayışına girdi.

Geçtiğimiz günlerde Bayındırlık ve İstanbul Üniversitesi'nden ilçemize gelen yetkililerin Pınarhisar Devlet Hastanesi'nin halen faaliyetini sürdürdüğü binasından aldıkları numuneler üzerinde yaptıkları bir takım incelemeler ve analizler sonrasında; Hastane Binası'nın risk taşıdığı ve kullanılmasının sakıncalı olduğu yönünde karar çıkması üzerine binanın yıkılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Pınarhisar İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Hastane Yönetiminin girişimleri ile yeni bir Hastane Binası yapılabilmesi için uygun yer arayışına başlanmıştır. Vize Caddesi üzerinde bulunan Toprak Mahsullerine ait arazinin çok istenmesine rağmen, Hastane yapımı için verilmemesi, yetkilileri yeni arayışlara zorladı.

En son Pınarhisar Belediye Başkanlığı'nın şu an depo olarak kullandığı ve Hastane Binasının hemen yanındaki arazinin Hastaneye tahsisi için girişimler sürerken, Belediye Meclisinin depo olarak kullandıkları bölgeyi Hastane Yönetimine vermeleri yönünde karar aldıkları belirtildi. Hastane yetkilileri ile yapılacak son görüşmeler sonrasında Pınarhisar Belediyesinin depo olarak kullandığı araziyi Devlet Hastanesi yapımı için verecekleri ancak, şimdiki Hastane Binasının Belediye Başkanlığı'na verilmesini isteyecekleri söyleniyor.

Şimdi herkes yaşanan bu son gelişmelerin ardından Pınarhisar Devlet Hastanesi'nin akıbetinin ne olacağını merakla bekliyor.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 11:06:16
Güncelleme :15 Mart 2008 Cumartesi 11:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?