29
Mayıs
2024
Çarşamba
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Her Yer Köpek Ölüsü

Pınarhisar İlçemizde köpek itlafı devam ediyor. 8 Ocak 2008 Pazartesi günü çevrede yapılan araştırmalarda zehirlenenler arasında bir de kediye rastlandı.

Önceki Beylik Mahalle 109.sokak mevkiinde köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi üzerine vatandaşlar çılgına dönmüş ve olayların üzerine gideceklerini belirtmişlerdi. Yine aynı muhitte bu defa başka vatandaşlara ait köpeklerin ölülerinin bulunması vatandaşı iyice çileden çıkardı.

109.Sokakta ikamet eden Bayır Ailesinin evlerinde besledikleri 4 köpekten 3 ünün kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürülmesi üzerine aile durumu Belediye yetkililerine bildirmiş ve yetkililerinden "Bizim Haberimiz Yok" cevabını almıştı.

Aile reisi Cemal Bayır ve Oğlu Okan Bayır evelerinde büyük titizlik içerisinde besledikleri köpeklerinin bazı kendini bilmezler tarafından zehirlenmek suretiyle öldürülmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade ederken; bu hayvanların aşıları yaptırılmış, sağlık kartları çıkarılmışken nasıl olurda böylesine cahilane bir şekilde hareket edilir, can almak bu kadar kolay mı" diyerek serzenişte bulundular.

Bayır Ailesinin yanı sıra evlerinin ve kışlalarının önlerindeki köpeklerinin zehirlenerek öldürülmesi üzerine çılgına dönen diğer mağdur vatandaşlar da; "bazı şahsiyetlerin zehirledikleri köpek başına pirim aldıklarını ve bir bedel karşılığında köpeklerimizin zehirlendiği yönünde duyumlar alıyoruz, eğer bu gerçekse bizler bu durumda hakkımızı yasal yollardan aramak için her türlü kanuni girişimde bulunacağız, bunu yapan caniler en kısa sürede bulunsun" dediler.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 22:35:39
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 22:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?