19
Mayıs
2024
Pazar
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Istranca'dan esintiler

Pınarhisar Belediyesi AB Projesi çerçevesinde Partneri olan komşumuz Bulgaristan’ın Tsarevo Belediyesi ile ortaklaşa “Folklor Gecesi” düzenliyor.


Pınarhisar ve Tsarevo Belediye Başkanlıkları’nın ortaklaşa yürütmekte olduğu “Istranca Folklorunu Birlikte Yaşayalım ve Öğrenelim” konulu Uluslar Arası Proje kapsamında düzenledikleri “Folklor Gecesi” 11 Nisan 2009 Cumartesi günü saat 20.00’de Pınarhisar Kapalı Spor Salonu’nda icra edilecek.


Istranca Folklorunun zenginliğinin ön plana çıkmasının beklendiği gecede; Pınarhisar’lı ve Tsarevo’lu öğrenciler Istranca yöresine ait müzikler eşliğinde halk oyunları oynayacak ve yörenin yerel kültüründen esintiler sahnelenecek.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz; “Komşumuz Bulgaristan ile aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da sağlamlaştırılması ve iyi ilişkilerimizin pekiştirilmesi adına Tarevo Belediyesi ile birlikte böyle bir organizasyona imza atmaktan Pınarhisar Belediyesi olarak büyük mutluluk duymaktayız” derken, tüm Pınarhisar halkını bu önemli geceye beklediklerini sözlerine ekledi.
 

Süleyman KARAEL / Pınarhisar-Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 11:13:20
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 11:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?