20
Mayıs
2024
Pazertesi
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Panayır Çilesi

Pınarhisar'ın göbeğine kurulan Panayırdan gelen yüksek dozda müzik sesi nedeniyle ilçede Ezan Sesi duyulmuyor.

Yaklaşık 10 günden bu yana Pınarhisar'ın en işlek ve en merkez muhitlerinden biri olan Cumhuriyet Meydanı'na kurulan Panayırda özellikle akşam saatlerinde müzik sesinin gereğinden fazla açık olmasından dolayı ilçe camilerinde okunan Ezan Sesini duymak son derece güç bir hal aldı. Önceki yıllarda şehir merkezine uzak mekânlara kurulan Panayır'ın bu yıl şehrin tam göbeğine kurulması ilçenin merkezinde gürültü kirliliği yarattığı gibi, camilerde namaz saatlerinde okunan Ezana saygı duyulmayarak müziğin kesilmemesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. 

Genellikle akşam saatlerinde müziğin dozunun kaçtığını ifade eden bazı duyarlı vatandaşlar; "geceleri müzik sesinin böylesine yüksek derecede açılması hiç de hoş değil, boş langırtıdan namaz saatlerinde Ezan sesini bile duyamaz olduk, hiç değilse Ezan'a saygı gösterilsin, Ezan Okununken müziğe ara verilsin" dediler. Vatandaşlar ayrıca panayırın buraya kurulmasına izin verenlerin bu durumla da ilgilenmelerini istediler.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 17:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
buğraDUTLU IP: 88.237.210.xxx Tarih : 10.07.2008 13:53:49

valla isteyen isteiği gibi anlasın ama bn ne zaman orda olsam ezanları anladıkları zaman müzii kapatıyorlar bence onlar panayır kendilernden uzakta diye böyle bir mazeret bulmuşlar kaç senedir biz yukarıya taşındık birazda onlar aşağıya taşınsın allah allah yaaa...