20
Mayıs
2024
Pazertesi
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Pınarhisar Lisesi Mezunları Pilav Günü'nde buluştu

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'nde faaliyetini sürdüren Pınarhisar Lisesi'nin Okul Yönetimince tüm mezunlarını buluşturmak ve eski günleri yad etmek amacıyla organize edilen Pilav Günü'nde duygu yüklü anlar yaşandı. Pınarhisar Lisesi Müdürü Nevzat Çuvalcıoğlu, yine kendisi gibi öğretmen olan eşi Canan Çuvalcıoğlu ile birlikte davetlileri karşılarken, öğrenciler gelenlere şeker ve kolonya ikram ettiler.

25 Mayıs 2008 Pazar günü gerçekleştirilen program saat 12:00'de başladı. 1974 yılında faaliyete geçen Pınarhisar Lisesi'nin ilk mezunlarından son mezunlarına kadar onlarca kişinin aileleri ile birlikte geldikleri Büyük Buluşma anına eski yeni öğretmenler de renk kattılar. Pınarhisar'ın yanı sıra, çevre il ve ilçelerden Pınarhisar Lisesi'nin bu anlamlı gününe gelen davetliler önce okul binasını gezip eski günlerini yad ettikten sonra, okul bahçesinde kendilerine sunulan pilav ve ayranı yudumlarken geçmişe yelken açtılar.

KAYMAKAM ÇAPAR DA ORADAYDI 

Pınarhisar İlçesi'nde Eğitime ve Eğitim Yuvalarına sahip çıkan ve desteğini esirgemeyen, hatta Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu'nun ilçeye getirilmesinde büyük pay sahibi olan Kaymakam Erkan Çapar bu önemli günde de yerini aldı. Davetliler ile tek tek tokalaşan ve hepsine "hoş geldiniz" diyerek sohbet eden Pınarhisar İlçe Kaymakamı Erkan Çapar kendisini Pınarhisar Lisesi mezunlarından sanarak soru yöneltenlere; "Ben Pınarhisar Lisesi 93 mezunuyum" diyerek espri yapması gülüşmelere sahne oldu.

Pınarhisar Lisesi Müdürü Nevzat Çuvalcıoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasının ardından, 1980'li yıllarda Pınarhisar Lisesi'nde Müdürlük yapmış ve Pınarhisar'da unutulmaz derin izler bırakmış Emekli Edebiyat Öğretmenlerinden Ahmet Önal'ın yaptığı konuşma duygu yüklü anların yaşanmasına neden oldu. Ahmet Önal'ın isimlerini sayması ile Pınarhisar Lisesi’nde görev yapmış tüm öğretmenler tek tek anılırken, yine Pınarhisar Lisesi'nde görev yapmış ancak şuan hayatta olmayan öğretmenlerden Mevlüt Çalbak(Psikoloji), Mecit Şahin(Edebiyat) ve Şeref Canova(Almanca) bu esnada saygı ve sevgiyle alkışlarla anıldı. Bu anlamlı günde ayrıca Pınarhisar Lisesi'nde hizmetli olarak görev yapmış ve şuan ebediyete göç etmiş olan Şerafettin Durmaz ve Ahmet Pekşen de unutulmadı.


O BAMBAŞKA BİRİYDİ 

Uzun yıllar Pınarhisar Lisesi'nde Rehberlik ve Psikoloji Öğretmeni olarak görev yapan, mazisinde sayısız başarılar yer alan ve sayısız öğrenciyi üstün dereceyle mezun eden Mevlüt Çalbak'ın eşi Nevin Çalbak bu önemli günde eşinin doldurulması güç boşluğunu hissettirmemek için Pınarhisar Lisesi'ne gelenler arasındaydı.

Eşinin eğitime büyük önem verdiğini belirten Nevin Hanım; Mevlüt Bey'in daima başarıyı hedef aldığını ve okumayı çok sevdiğini ifade ederken, "O Bambaşka Bir İnsandı ve İnanıyorum ki O Şu an Aramızda" şeklindeki sözleri söylemesi esnasında gözyaşlarını hep içine akıtıyor gibiydi. Eşinin Pınarhisar'ı çok sevdiğini ve bu yüzden vasiyeti üzerine kendisini Pınarhisar'a defnettiklerini sözlerine eklerdi.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 11:40:39
Güncelleme :28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?