22
Mayıs
2024
Çarşamba
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Pınarhisarlı Türk İstanbul'da Toprağa Verildi

ABD'de Boston Şehrinde yaşayan ve işyeri önünde eli silahlı bir hırsız tarafından vurulan Pınarhisarlı Türk Mümin Manavoğlu'nun cenazesi ülkemize gönderilerek, ailesinin isteği üzerine İstanbul'da toprağa verildi.

Evli ve üç çocuk babası olan Mümin Manavoğlu, 3 Kaım 2007 Cuma sabahı pizza salonunu açmaya gittiği, tam işyerinin kapısında yanına yaklaşan 18 yaşındaki Gary Johnson adlı soyguncunun silahını çekerek, cebindeki paraları istediği ve bu arada Mümin Manavoğlu’nun elinden yaralandığı ifade edilirken, silahlı hırsızın Manavoğlu'nun cebinden 60 dolarını alarak kaçmaya başladığı belirtilmişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, elinden yaralanan Manavoğlu’nun hırsızın arkasından takip ettiği ve çevresindekilere "Hırsız var yakalayın" şeklinde haykırdığı, bu sırada soyguncu gencin geri dönerek Manavoğlu'na doğru bir el ateş ettiği, kafasından gözüne yakın bir yerden vurulan Manavoğlu'nun yere yığıldığı ve çevresindekilerce hemen yakındaki bir Kliniğe kaldırıldığı ifade edilmişti. Hemen yoğun bakıma alınan Manavoğlu yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmış, ancak tüm müdahelelere rağmen sadece bir gün yaşatılabilmiş ve kurtarılamamıştı.

Pınarhisarlı Türk Mümin Manavoğlu'nun cenazesi olaydan tam bir hafta sonra 9 Kasım 2007 Cuma günü Türkiye'ye gönderildi. Ailesine teslim edilen Manavoğlu'nun naaşı eşi ve çocuklarının isteği üzerine İstanbul Ümraniye'de toprağa verildi.

Bizler de Kenthaber Ailesi olarak ABD'de bir kurşunla hayata veda eden Pınarhisar'lı Türk Mümin Manavoğlu'na Allah'tan Rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 23:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?