22
Mayıs
2024
Çarşamba
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Pınarhisarlı Türkün Cenazesi Bekleniyor

Yaklaşık 20 yıldır ABD'de yaşayan ve Boston şehrinde uzun zamandır pizza salonu çalıştıran Pınarhisarlı Türk Mümin Manavoğlu, geçtiğimiz hafta cuma günü işyerinin önünde eli silahlı ve maskeli olduğu belirtilen genç bir soyguncu tarafından vurulmuştu.

Çevresi tarafından da çok sevilen 45 yaşındaki Mümin Manavoğlu kaldırıldığı hastanede ertesi gün hayatını kaybetti. Kendisini vuran ve daha önceden de sabıkası bulunan Gary Johnson(18) ismindeki soyguncu olaydan kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alında. Alınan ilk ifadesinde uçunu itiraf eden sabıkalı hırsız Gary Johnson tutuklandı.

Evli ve üç çocuk babası olan Mümin Manavoğlu, geçtiğimiz cuma sabahı pizza salonunu açmaya gittiği, tam işyerinin kapısında yanına yaklaşan 18 yaşındaki Gary Johnson adlı soyguncunun silahını çekerek kendisinden cebindeki paraları istediği ve bu arada Mümin Manavoğlu’nun elinden yaralandığı ifade edilirken, silahlı hırsızın Manavoğlu'nun cebinden 60 dolarını alarak kaçmaya başladığı belirtildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, elinden yaralanan Manavoğlu’nun hırsızın arkasından takip ettiği ve çevresindekilere "Hırsız var yakalayın" şeklinde haykırdığı, bu sırada soyguncu gencin geri dönerek Manavoğlu'na doğru bir el ateş ettiği belirtildi. ABD'li hırsız Gary Johnson'ın ateş etmesi ile kafasından gözüne yakın bir yerden vurulan Manavoğlu'nun yere yığıldığı ve çevresindekilerce hemen yakındaki bir Kliniğe kaldırıldığı ifade edildi. Hemen yoğun bakıma alınan Manavoğlu yoğun bakımda solunum cihazına bağlanmış, ancak tüm müdahelelere rağmen sadece bir gün yaşatılabilmiş ve kurtarılamamıştı.

Boston polisi tarafından kısa sürede yakalanan ve daha önce de esrar bulundurmaktan tutuklanan Gary Johnson gasp ve cinayete teşebbüsten yargılanmak üzere Dorchester District Mahkemesi'ne sevk edildi. Çevresindekiler tarafından da çok sevilen Pınarhisar'lı Türk pizzacı Manavoğlu'nun cenazesi Pınarhisar'daki ailesi tarafından hala bekleniyor. Bürokratik engellere takıldığı sanılan Mümin Manavoğlu'nun cenazesinin ne zaman geleceği de henüz netlik kazanmış değil.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 00:01:53
Güncelleme :8 Kasım 2007 Perşembe 00:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?