31
Mayıs
2024
Cuma
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Prof.Dr.Engin Beksaç'tan Bir Eser Daha

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Engin Beksaç'ın eşi Öğretim Görevlisi Şule Nurengin Beksaç, Araştırma Görevlisi Fırat Arapoğlu ve Dr.Daniela Arge ile birlikte hazırlanan "PINARHİSAR-TSAREVO KÜLTÜREL AĞI" isimli yeni eseri kamuoyu tarafından çok beğenildi.

Pınarhisar Belediye Başkanı Mehmet Kapılı ve Tsarevo Belediye Başkanı Petko Arnaudov’un girişimleri ve katkılarıyla 2008 Pınarhisar Belediyesi Kültür Yayınları olarak 20 Mart 2008'de piyasaya çıkan kitapta; Sınır Ötesi İşbirliği Projeleri kapsamında bir araya gelmiş iki ilçe olan Kırklareli'nin Pınarhisar ve Bulgaristan'ın Burgaz ili Tsarevo ilçelerinin Kültürel Mirasları hakkında bilgiler yer almaktadır.

"PINARHİSAR-TSAREVO KÜLTÜREL AĞI" isimli kitap Pınarhisar'da çalışmalarını sürdürmekte olması nedeniyle bölgenin Tarihi ve Kültürel kimliğini bilen Prof.Dr. Engin Beksaç ile ekibinde yer alan Öğretim Görevlisi Şule Nurengin Beksaç ve Araştırma Görevlisi Fırat Arapoğlu tarafından hazırlanan yazılar ile Bulgaristan'ın Tsarevo Bölgesi'nde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı bölgeyi iyi bilen Dr.Daniela Arge'nin ortak yazılarından oluşmaktadır.

Bu arada, Pınarhisar malzemesi kadar Tsarevo malzemesinin önemli bir bölümü de ilk defa bu tip bir yayında yer alan orijinal verilere dayanmaktadır.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 11:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?