19
Mayıs
2024
Pazar
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Tek Göz Odada Yaşam Savaşı

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesinde yaşayan Gergin Ailesi iki küçük çocuklarıyla Tek göz odada yaşam mücadelesi veriyorlar.

Baba Yahya Gergin (26) ve Anne Ayşe Gergin (19) dondurucu soğuklarda sobalarını yakacak odun kömürleri olmadığını, komşularının yardımlarıyla yemeye bir şeyler bulduklarını ifade ederlerken, çocukları 2 yaşındaki Selma ve 4 aylık Resul bebek her şeyden habersiz hastalıkla mücadele ediyorlar.

4 Aylık Resul bebek durmadan öksürüyor, 2 yaşındaki Selma da hasta ve ateşli. Baba Yahya hamallık yaparak geçimlerini sağlamaya çalıştığını söylüyor. Evlerinde yatacak sadece bir çekyatları ve çocukları için kendi imkânları ile hazırladıkları tahtadan bir divan ile sadece bir yorganları bulunuyor. 

Yiyecek bir tas yemekleri dahi bulunmayan aile "çocuklarımızın hatırına komşularımız bir parça yiyecek temin ediyorlar, çoğu zaman soğuk odada oturuyoruz, yakacak odun kömürümüz dahi yok" diyorlar. Bu yüzden çocuklarını yıkayamadıklarını ifade eden aile; "çok zor durumdayız, çocuklarımıza ne bir bez, ne de bir mama alabiliyoruz, hiç değilse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bize sahip çıksın, çocuklarımızı doktora bile götüremiyoruz" diye sıkıntılarını dile getirirlerken, baba Yahya Girgin; "hangi kapıyı çaldıysak bir çözüm bulamadık, ne yapmalıyız, hırsızlık mı yapalım lütfen bize yardımcı olun" diyerek ilgililere seslendi.

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 00:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın IP: 88.241.169.xxx Tarih : 7.01.2008 14:30:57

kardesımıze Allah yardımcı olsun en Pınarhisar gıbı yerde boyle manzaraların olmaması lazım cok maddı gucu yerınde ınsanlar var bı yardım elını uzatan kımse nasılyok anlamadım . Suleyman agbı senden bı rıcam var bu olayı sayın Pınarhısar muftusune tasısan oda camılarde para toplasa . toplamassa ramazanda Pınarhisardan toplanan paralar nıye Pınarhısar halkı ıcın kullanılmıyorda ıstanbul a gıdıyor de kıme ne amaclı gıdıyor bızım verdıgımız fıtrelerı zekatları yardımları zarflar ıle ıstanbul a kıme yolluyorlar ????????? diye ıletırsen olabılır saygılarımla .... aydın