22
Mayıs
2024
Çarşamba
PINARHİSAR - KIRKLARELİ

Yine Bildik Manzaralar

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi ile ilgili önceki günlerde yaptığımız haberlerde, sahipsiz ve başı-boş sokak köpeklerin ilçede verdikleri rahatsızlıklardan bahsetmiştik.

Kurban Bayramı süresince de görüldü ki; Pınarhisar'da sahipsiz ve başı-boş sokak köpeklerine yönelik yetkililerce kayda değer hiçbir önlem alınmamış. Vatandaşlar her şeye rağmen, söz konusu durumun aynı şekilde seyretmesi ve konuyla ilgilenmeleri gereken ilgili kişi, kurum ve kuruluşların hala bir çözüm üretmemeleri karşısında oldukça şaşkın olduklarını ifade ettiler. 

Sahipsiz ve başı-boş sokak köpeklerinin sürekli ana cadde üzerindeki kaldırımlarda dolaştıklarına dikkat çeken vatandaşlar; "Kendimize kaldırımda gezecek yer bulamıyoruz, sıcak havalarda kaldırım üzerlerine çıkarılan sandalyelerde oturanlar yüzünden kaldırımları rahat kullanamıyorduk, şimdi ise bu sahipsiz ve başı-boş dolaşan sokak köpekleri yüzünden korkudan kaldırımlar yerine ana caddeden gitmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızı okullarına gönderirken aklımız hep onlarda kalıyor, çocuklarımız köpeklerden korkup cadde üzerinden evlerine gelirken çocuklarımıza bir araba çarpa bilir. Bu sahipsiz, başı-boş sokak köpekleri de cadde üzerinde her an bir kazaya sebebiyet verebilirler" diyerek şikâyetlerini dile getirdiler. 

S.Karael/Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 11:04:24
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 11:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?