5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

1 yılda 40 bin kişiye gıda yardımı

145 BİN KİŞİYE GIDA YARDIMI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında ihtiyaç sahibi 40 bin vatandaşa gıda yardımında bulundu. 2004 senesinde başlayan hizmetten bugüne kadar yararlanan kişi sayısı ise 145 bine ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi, soysal belediyecilik anlayışı çerçevesinde muhtaç vatandaşların dertlerine derman olmaya devam ediyor. 2004 yılından itibaren her sene yapılan yardımlar sayesinde birçok ailenin sofraları şenlendi. Hizmetten 2009 yılında 40 bin kişi yararlanırken, şimdiye kadar gıda yardımında bulunulan vatandaş sayısı 145 bini buldu.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 2004 yılında 5 bin adet koli ile başlanan gıda yardımı, her sene katlanarak birçok ihtiyaç sahibine ulaştı. Ayrıca 2005 senesinde verem hastalarına da yardım yapılmaya başlandı. Beslenmelerine önem göstermeleri gereken verem hastaları bu yardımlarla tedavilerinde sıkıntı yaşamadı. Yaklaşık 5 bin verem hastasına gıda yardımı yapıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, 2009 senesinde önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi. Ramazan ayında evinde yemek yapamayacak, bakıma muhtaç kişileri düşünerek, 700 aileye sıcak aş dağıttı. Evlere kadar getirilen sahur ve iftarlıklar ihtiyaç sahibi vatandaşları sevindirdi.

Artık Kocaeli genelindeki vatandaşlara yapılan yardımların takibi elektronik ortamda yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nın geliştirdiği sosyal doku projesi kapsamındaki sistem, bir bilgisayar programıyla çalışacak. Sistem sayesinde ihtiyaç fazlası yardımların önüne geçilirken, yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanacak. Vatandaşların bütün bilgileri sistemde kayıt altına alınarak bir dosya oluşturuluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar yardım talebinde bulunduğunda sistemdeki bilgilerine bakılıyor. Vatandaşların daha önce aldığı yardımlar, alacağı yardımlar ve diğer sosyal durumları sistemde görülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 11:37:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 12:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?