2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

10 bin öğrenciye 75 YTL burs

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 10 bin öğrenciye 75 YTL burs verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun başkanlık ettiği Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısı, Belsa Plaza'daki meclis salonunda yapıldı. Mecliste, bu yıl üniversite öğrencilerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora yapanlar da dahil olmak üzere 10 bin öğrenciye burs verilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Meclisi'nde alınan kararla geçen yıl 60 YTL olan üniversite öğrencilerine yönelik bursun 75 YTL'ye çıkarılması kararlaştırıldı. Ayrıca yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de burs verilecek. Bu kapsamda yüksek lisans öğrencilerine 150, doktora öğrencilerine ise 250 YTL ödenmesi kararı alındı. Mecliste konuşan Başkan Karaosmanoğlu, üniversite öğrencilerine daha yüksek miktarda burs vermeyi arzu ettiklerini ancak bütçenin ancak buna izin verdiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir'den burs alacak öğrencilerin özel sektörden de burs alabileceklerini, ama başka bir kamu kurumundan burs almıyor olmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker ise mecliste burslarla ilgili bilgi verdi. Buna göre, burslara internet üzerinden başvurular 15 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. 11-12 Ekim tarihlerindeki incelemenin ardından sonuçlar, 13 Ekim tarihinde internet üzerinden açıklanacak ve kesin kayıtlar başlayacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilere ekim ayından itibaren 10 ay boyunca ödeme yapılacak. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilecek burs sayısı toplamda yüzde 3'ü geçemeyecek.

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verilirken, belediyenin hizmet alanlarını ilgilendiren konularda tez yapmaları öncelik sebep olacak. Devlet üniversitelerinde okuması şartıyla öğrencinin, ailesinin Kocaeli il sınırlarında ikamet ediyor olması ve il sınırları içinde eğitim görüyor olması gerekecek. Burs süresi yüksek lisansta 2, doktorada 4 öğretim yılını geçemeyecek. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinde üniversitede okuyan kardeş başına düşen gelirin 2 bin YTL'nin altında olması gerekecek. Tez aşamasındaki öğrencilerin çalışmalarını başarıyla yürütmekte olduklarına dair belge istenecek. Burs verilecek tüm öğrencilerin tespitinde ekli puan cetveli esas alınacak. Öte yandan burstan faydalanacak öğrencinin ilköğretimde okuyan kardeşi için 2 puan, orta öğretimde okuyan her kardeşi için 5 puan ilave edilmesine de karar verildi. Burs konusunda bir başka yenilik ise baba veya annenin gelirinin bu yıl Gerçek Usulde Vergi Mükellefi ve Basit Usulde Vergi Mükellefi olarak ikiye ayrılıyor. Belediye Meclisi'nin bir sonraki oturumu, 17 Ekim Cuma günü yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 13:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NESRİN GÜMÜŞ IP: 88.247.55.xxx Tarih : 23.09.2008 14:02:46

mrb ben nesrin orduluyum antalyada akdeniz üniversitesinde okuyorum devlet yurdu cıkmadı bana o yüzden özel yurtta kalıyorum ailemin madi durumu iyi deyil sizlerden burs almak istiyorum cevabınızı bekliyorum tşk ederim