9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

10 dakikalık yağış alt yapısı olmayan Kocaeli'ne yetti

Yağışlarla birlikte alarma geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri motopompları kurarak su çekim işlemine başladı.

Her yağış sonrası aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten dükkan sahipleri, belediye başkanlarının duyarsız davrandığını ileri sürdü. Adliye karşısında kırtasiye işleten Zeki Ayyıldız isimli dükkan sahibi ise, her yağışta bir milyar lira zarara uğradığını belirterek, "Bu yıl örnek mahalle seçilen yerde hala su baskınları yaşamak adalet mi? Belediye başkanlarına her seferinde çağrıda bulunuyoruz; fakat kimse sesimize kulak vermiyor. Yağışlar gündüz değil de gece olsaydı bunun hesabını kim verecekti? Hafif bir yağışta ızgaralar su çekmiyor ve olduğu gibi bütün sular dükkanlarımızın içine giriyor.Yetkilileri son kez göreve davet ediyorum, yoksa kepenk kapatacağız" şeklinde konuştu.

Sel baskınlarına karşı koymak için kapılara kum poşeti yerleştiren dükkan sahipleri, diğer yandan içerdeki suları tahliye etmeye başladı. Alışveriş yapmak için dükkanlarda bulunan müşteriler ise suların çekilmesini bekledi.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2004 Cumartesi 15:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?