2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

100 tekniker mezun oldu

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği'nin (İZODER) katkılarıyla 2003 yılında eğitim vermeye başlayan Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu Yalıtım Teknolojisi bölümünden bu yıl 100 tekniker mezun oldu. 

İZODER'den yapılan açıklamaya göre, Yalıtım Teknolojisi bölümünden mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Eğitim alanında sanayi-üniversite ve yerel yönetim işbirliğinin bir örneğini oluşturan Yalıtım Teknolojisi bölümü ile inşaat sektörünün önemli ölçüde ihtiyacı bulunan yalıtım uygulamalarına yönelik ara eleman ihtiyacının giderilmesi amaçlanıyor. Her geçen yıl öğrenci sayısı hızla artan "Yalıtım Teknolojisi" bölümünde, 2008-2009 eğitim yılında toplam 220 öğrenci eğitim görecek ve düzenli olarak her yıl ortalama 100 öğrenci mezun olacak. 

Yalıtımın binalarda doğru uygulanabilmesi için iyi yetişmiş ara elemana ihtiyaç olduğunu belirten Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hıdır Akpınar, "Yalıtım Teknolojisi programı kurulduğu ilk yıl İZODER ile başlayan ve güçlü bir şekilde süren sektör desteğiyle gelişerek eğitim vermeye devam etmektedir. Yalıtım Teknolojisi programı 4 yıldır 250'nin üzerinde mezun vermiştir. 2007-2008 yılında yalıtım sektörünün eğitime olan ilgisi bizi memnun etmiştir. 

Sektör kendi içinde kalite rekabeti yaparken; eğitim desteğine geldiğinde bu rekabeti unutup destek yarışına girmiştir. Yetiştireceğimiz öğrenciler gelecekte istihdam açısından zorluk yaşamayacaktır. Bu nedenle başta İZODER yöneticilerine ve çalışanlarına olmak üzere tüm yalıtım sektörüne ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 19:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?