30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

13 kişi adliyeye sevk edildi

Kocaeli'nde, 2005, 2006, 2007 yıllarında Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Devlet Hastanesi ve İzmit Devlet Hastanesi ihalelerine fesat karıştırmak suretiyle kamu maliyesini zarara uğrattıkları iddia edilen 13 kişi adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, "Saklambaç" adı verilen operasyon 6 ilde eş zamanlı olarak yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Devlet Hastanesi ve İzmit Devlet Hastanesi'nin 2005, 2006, 2007 yılında gerçekleştirdikleri ihalelerde "hizmet alımı ihalelerine fesat karıştırmak, ihalelerde rekabet ortamını engellemek, ihaleye katılan şirketler arasında teşekkül oluşturmak ve kamu maliyesini zarara uğratmak suretiyle yapılan yolsuzluk" iddialarının faillerine yönelik olarak düzenlenen operasyon, Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Manisa, Şanlıurfa ve Bursa illerinde eş zamanlı olarak yapıldı. 

Operasyon kapsamında ilk etapta 16 kişi gözaltına alınırken, şahıslardan 3'ünün kamu görevlisi olduğu öğrenildi. Şanlıurfa'da yakalanan Ramazan B. ve M. Emin B., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cevdet B. isimli şahıs ise, ihaleye fesat karıştırma suçlamasıyla çıkarıldığı Kocaeli Adliyesi'nde tutuklandığı, ancak üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu 30 bin YTL kefaletle serbest bırakıldı. Gözaltına alınan Murat E., Sevda Ş., Halidun E., Günay L. Ö, Fevziye S., Şadiye Y., Necati A., Selim Y., Yüksel Ş., Fuat Ö., Ramazan E., Songül E. ve şirket sahibi Aydın Ü. haklarındaki evrakla birlikte adliyeye sevk edildi. 

Koliler dolusu dosya, bilgisayar ve çeşitli evraklar delil olarak adli makamlara sunulurken, şahısların nöbetçi savcılığa ifade verdiği öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 14:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?