30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

15 günlük bebeği ölüme terkettiler

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde akşam saatlerinde eski bir hastanenin önünde 15 günlük olduğu tahmin edilen bir bebek bulundu. 

Edinilen bilgiye göre, eskiden doğum hastanesi olarak kullanılan ve bir süredir boş olan Sümeyye Hatun Hastanesi'nin girişindeki merdivenlerde akşam üzeri yaklaşık 15 günlük olduğu tahmin edilen bir bebek bulundu. Vicdansız anne ve babası tarafından adeta ölüme terkedilen bebek, soğuktan donmak üzereyken o sırada yoldan geçmekte olan bir vatandaş tarafından fark edildi. 

Vatandaşın ihbarı üzerine hemen olay yerine gelen polis ekipleri, pembe bir battaniyeye sarılı haldeki kız çocuğunu alarak, Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Doktorlar, yaklaşık 3.5 kilogram ağırlığında olan bebeği muayene ettikten sonra, bebeğin oldukça sağlıklı olduğu açıkladı. Bebeği muayene eden nöbetçi doktor Gültekin Güven, bebeğin vücudunda herhangi bir darp izi bulunmadığını belirterek,

 "Şu anda genel durumu iyi" olduğunu söyledi. Bebeğin muayenesi sırasında bir hemşire de, bebeği tanıdığını öne sürerek, bebekten sabah saatlerinde aynı hastanede kan alındığını öne sürdü. Bebeğe henüz bir isim koymayan hemşireler, dışarıdan aldırdıkları bir mama ile bebeğin karnını doyurmaya çalıştı. Polis hemşirenin verdiği bilgi üzerine, hemen hastane kayıtlarını incelemeye alarak, bebeğin anne ve babasını aramaya başladı. Talihsiz bebeğin anne ve babası bulunmadığı takdirde, bir süre daha hastanede kontrol altında tutulduktan sonra, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 15:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?