5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

2 madenci taburcu edildi

BALIKESİR'DEKİ GRİZU PATLAMSINDA AĞIR YARALANAN 2 MADENCİ TABURCU EDİLDİ

Balıkesir'de 23 Şubat tarihinde bir maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ağır yaralanarak Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 madenci taburcu edildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde meydana gelen grizu patlaması sonrasında vücutlarında yüzde 50 oranında yanıklar oluşan Ramazan Fidan (31) ve Hüseyin Kartefe (37), 29 gün süren tedavinin ardından taburcu edildi.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Zekeriya İlçe, ağır yaralı olarak gelen 2 hastanın tedavisinin sona erdiğini belirterek, "Hastalarımız geldiğinde genel durumları çok kötüydü. Vücutlarında yüzde 50 civarında 2. derece yanıklar vardı. Sıcak hava ve alevden akciğerleri etkilenmişti. Ramazan Fidan 8 gün süre ile solunum makinesine bağlı kaldı. Anestezi, enfeksiyon, göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi hekimlerinin büyük katkıları sonucunda 2 hasta taburcu olabilecek duruma geldi" dedi.

Bu arada Başhekim İlçe, 12 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu yanık merkezine İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Adapazarı, Düzce, Zonguldak, Karabük, Amasya ve Aydın illerinden hasta kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

29 gün sonra taburcu olan Ramazan Fidan ve Hüseyin Kartefe, kendilerini tedavi eden doktorlara teşekkür ederken, bir daha madende çalışmak istemediklerini söyledi.

BALIKESİR'DEKİ GRİZU PATLAMSINDA AĞIR YARALANAN 2 MADENCİ TABURCU EDİLDİ
BALIKESİR'DEKİ GRİZU PATLAMSINDA AĞIR YARALANAN 2 MADENCİ TABURCU EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:05:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 12:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?