5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

205 bin öğrenciye yangın eğitimi

KOCAELİ'NDE 205 BİN ÖĞRENCİYE YANGIN EĞİTİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tarafından verilen yangın eğitiminden bu yıl 205 bin ilköğretim okulu öğrencisi faydalanacak.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi yerli ve yabancı üniversite öğrencilerine, çeşitli kurum ve kuruluşların çalışanlarına eğitimler verirken, ilköğretim okullarını da ihmal etmiyor. 205 bin öğrenciye temel yangın eğitimi verilecek. 15 Şubat 2010 yılında başlanan çalışma kapsamında şu ana kadar 100 okula sinevizyon eşliğinde yangın eğitimi verildi.

İtfaiye ekipleri eşliğinde gerçekleşen hizmette ilköğretim öğrencilerine yangınlara yönelik bilgiler aktarılıyor. Öğrenciler itfaiye aracına yol verme, ev içerisinde yangına sebebiyet verebilecek unsurlar, yangın anında nasıl davranılması gerektiği, itfaiyenin telefonla nasıl aranacağı gibi konularda bilgilendiriliyor. Eğitimler 2010 yılı ilköğretim dönemince sürdürülecek.

Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu öğrencileri, yangından korunmaya yönelik verilen eğitimlere büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin anlattığı konuları ve sinevizyon gösterisini dikkatle dinleyen öğrenciler, merak ettiği konuları yetkililere sordu.

KOCAELİ'NDE 205 BİN ÖĞRENCİYE YANGIN EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:28:04
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 17:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?