5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

23 Nisan Festivali başladı

KOCAELİ'NDE 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği festival başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Festivali Nuh Çimento İlköğretim Okulu önünden başlayan yürüyüşle start aldı. 41 ülkenin grubu Mimar Sinan Köprüsü üzerinden Büyükşehir önüne geldi. Dünya çocukları burada çeşitli gösteriler yaptı. Yürüyüş sırasında Kocaeli halkı konuk çocuklara alkışlarla eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tüm dünya çocuklarına "Kocaeli'ne hoş geldiniz" dedi. Çocukların burada sağlam dostluklar kuracağını belirten Karaosmanoğlu, "Burada çok güzel hatıralarla ayrılacak ve yaşadıklarınızı ömrünüz boyunca unutmayacaksınız. Misafir olduğunuz aileler sizlere çok değer veriyor. İnanın onlar sizi ailelerinin bir ferdi olarak görüyor. Burada insanlarımızın sizlere ve ülkelerinize olan sevgilerini de göreceksiniz. Burada elde ettiğinizi güzel duygularla bizim birer gönül elçisi olacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu şöyle konuştu: "İnanıyorum ki siz de kaldığınız ailelerden, arkadaşlarınızdan Türkçe kelimeler öğreneceksiniz. Bugün dünyada 300 milyon insan dünyada ana dili olarak Türkçe konuşuyor. Bu dünya üzerinde konuşulan en büyük 5 dilden biri olduğunu gösteriyor. Bugün Amerika'dan Asya'ya birçok yerde Türkçe konuşuyor. Almanya, Fransa ve Avusturya'da ve hatta Amerika'da dahi yüz binlerce kişi Türkçe konuşuyor. Sevgili çocuklar geleceğin dünyasını hep birlikte kuracağız. Dünyayı beraber inşa edeceğiz. Sevgi ve barış ile inşa edeceğiz. Çok çalışacağız ve başaracağız. Sizleri en güzel duygularla selamlıyorum. Tekrar Kocaeli'ne hoş geldiniz. Hepinizin gözlerinizden öpüyorum her şey gönlünüzce olsun" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından Bosna Hersek, Hindistan ve Özbekistan grupları gösteriler sundu. Öte yandan festivale katılan tüm ülke gruplarının sorumluları Başkan Karaosmanoğlu'na hediyeler takdim etti.

KOCAELİ'NDE 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI
KOCAELİ'NDE 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI
KOCAELİ'NDE 23 NİSAN KUTLAMALARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 13:49:02
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 18:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?