2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

26. Kocaeli Rallisi başladı

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 2008 sezonunun altıncı ve son yarışı olan 26. Kocaeli Rallisi, Güler Sabancı'nın startı vermesi ile başladı. 

Outlet Alışveriş Merkezi önünde start alan 49 otomobil daha sonra yarışın yapılacağı zorlu etaba geçti. Yarışma öncesi düzenlenen basın toplantısıda soruları cevaplandıran lider konumdaki Serkan Yazıcı, "Beklentilerimiz takımıza en iyi ve en üst yerlerde bitirmek. Bugüne kadar nasıl olduysa bundan sonra da yapmaya çalışacağız. Kocaeli senelerdir yapılan bir yarış. Biz bu işi yapmaktan zevk alıyoruz. Biraz stresin verdiği bir heyecan var. Her iki taraf içinde kolay geçmeyecek. O stresin zevkini yaşamaya çalışacağız" dedi. 

Yarışta Adil Küçüksarı-Afşin Baydar ikilisinin startını Kocaeli Valisi Gökhan Sözer verirken, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise Serkan Yazıcı-Egemen Ertürk ikilisinin startını verdi. Start alanında ise seyirciler takımlarına bayraklarla destek verdi. Serkan Yazıcı, yarışın en ilgi çeken pilotu olurken, genç pilot Yağız Avcı da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Kupayı eline alarak Serkan Yazıcı'nın startını veren Güler Sabancı, "Tüm yarışmacıları kutluyorum. Hepinize başarılı bir gün diliyorum. Ben kupa almayı değil de vermeyi bekliyordum. Kupa içinde ayrıca teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Bugün 5 özel etap geçecek olan ekipler, pazar günü 4 özel etabı daha geride bırakıp yine Outlet Center'da düzenlenecek finiş törenine gelmeye çalışacak. Toprak zeminden oluşan ve toplam 9 özel etabın geçileceği rallide, özel etapların uzunluğu 128.4 kilometreden oluşuyor. Yarış yarın sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 14:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?