2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

29 Ekim törenlerle kutlandı

Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü törenlerle kutlandı. 

Binlerce vatandaşın katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu halkı selamladı. Vatandaşlar ellerindeki bayrakları sallayarak kendilerini selamlayan protokole sevgi gösterilerinde bulundu. 

Nuh Çimento İlköğretim Okulu öğrencilerinin yaptığı gösteri herkes tarafından ayakta alkışlandı. Cumhuriyetin yeni ufuklar, aydınlık bir ülke, genç zihinler demek olduğunu ifade eden Vali Gökhan Sözer, "Cumhuriyet, yüce Türk milletinin yükselen yıldızı, muhteşem zirvesidir. Mustafa Kemal Atatürk dünyada ender rastlanır bir zafer kazanarak cumhuriyeti kurmuştur" dedi. 

Tören sonunda öğrenciler ve askeri birlikler resmi geçit yaptı. Askeri birliklerin geçişi sırasında vatandaşlar, "Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde slogan attı. Son teknoloji askeri araçların geçişi nefesleri kesti. Törenin en ilgi çeken konukları ise minik çocuklar oldu. Ellerinde Türk bayrakları ile törene katılan minik çocuklar ilgi odağı oldu. Bazı miniklerin asker kıyafetiyle törene katıldıkları görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?