30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

3,5 yılda 6 bin 320 kilometre yol

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 3.5 yılda yapılan çalışmalar hakkında daire müdürlerinden brifing aldı. 

Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman tarafından Seka Park Otel'de verilyen brifinge Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin genel müdürleri katıldı. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, köylerde, beldelerde, ilçelerde ve merkezde yapılanları şekilde anlatırken, gelinen yerin önemini dile getirdi. Bugüne kadar toplam 6 bin 320 kilometre yol yaptıklarını söyleyen Tahir Akman, özellikle köylere yönelik yol çalışmalarının büyük bir çileyi sona erdirdiğini ifade etti. 

Akman, köylerde tarım arazilerine yönelik 2 bin 95 kilometrelik yeni yol açtıklarını, 180 kilometrelik parke yolu tamamladıklarını, bin 183 kilometre stabilize yol onardıklarını anlattı. İlçe ve belde belediyelerine 43 tane hizmet binası, kültür merkezi, katlı otopark gibi binalar inşa ettiklerini kaydeden Akman, 21 tane köprü, menfez, üst geçit, 15 kavşak düzenlemesi, 21 ayrı yerde çevre düzenlemesi, 56 üst yapı düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Ayrıca köylerde köy meydanlarının düzenlenmesi, parke döşenmesi, mezarlıkların bakımı, istinat duvarları gibi çalışmalar da yapıldığını söyleyen Akman, hizmetlerin detaylarını anlattı. 

Büyükşehir Belediyesi yönetimi, geride bıraktığı 3.5 yıllık zaman dilimi içinde sadece Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın çalışmalarıyla, Kocaeli geneline 430 milyon YTL tutarında bir yatırım gerçekleştirdi. Hizmet binaları, kültür merkezleri, katlı otoparklar, köprüler, köprülü kavşaklar, tünel geçişleri, yolların asfaltlanması, yeni yol yapımı, cadde ve sokakların parke, bordür kaplanması gibi çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu sayede kentin her köşesinin çilesine son verdi. Özellikle hizmete hasret kalan bölgeler, Büyükşehir Belediyesi sayesinde yıllardan beri adeta sorun yumağı haline gelen sorunlarından arındırıldı. Köyler modern görünüm kazanırken, ilçe ve beldeler Büyükşehir Belediyesi sayesinde hizmetlerini katladı. 

Brifing sonrası Fen İşleri Daire Başkanlığı'na yaptığı çalışmalar sebebiyle teşekkür eden Karaosmanoğlu, bütün yöneticileri, hizmette adil olunması konusunda uyardı. Göreve gelirken siyasi gömleklerini çıkardıklarını, herkese eşit mesafede durarak hizmet üretmeye çalıştıklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Kocaeli'yi gerçek bir Avrupa kenti yapmak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Biz kentte ne varsa, köylerimizde, kırsal alanlarımızda o olacak diyoruz ve bunu yapıyoruz. Torunlarımıza gururla miras bırakacağımız bir şehir oluşturuyoruz. Kocaeli Türkiye'nin gözde şehri olacaktır. Çalışmalarımızla herkes bizi örnek alıyor. Bu büyük bir gururdur. Bu kentte ilkleri başaran bir yönetim haline geldik. Bundan sonra bu şekliyle devam etmesini istiyorum. Herkes fedakarca çalışmalarını aynı hızla sürdürmeli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 13:40:27
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 13:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?