5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

30 milyon dolarlık yatırım

SENAS GRUBU'NDAN 30 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Senas Grup tarafından Kocaeli'nin Gebze ilçesi Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 milyon dolarlık yatırımla yaptırılan lojistik merkezinin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Güzeller OSB Başkanı Adem Ceylan, Senas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Tanınmış, Senas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nehar Tanınmış ile çok sayıda davetli katıldı.

Fahrettin Tanınmış, uzun yıllardır endüstri tesisleri inşaatı yaptıklarını belirterek, "Bugüne kadar 200 bin metrekarenin üzerinde kapalı alana sahip sanayi tesisi yaptık. Bu tesisimiz de lojistik alanında önemli bir açığı kapatacak. Lojistik alanında ülkemizin pazar payı şu anda 2-3 milyar dolar tutarında. 10 yıl içinde bu rakamın 80-100 milyar dolar olmasını bekliyoruz. Hem Türkiye'nin artan ihtiyaçları hem de bu coğrafya içerisinde yer alan ülkelere bakıldığında, lojistik üssü olmaya tek aday ülkeyiz.

Sektörün gelişimi de bunu doğruluyor. Ancak bu alanda büyümeyi karşılayacak depo yatırımı bulunmuyor. Lojistik sektörünün büyümeye başladığı 10 yıl evvelki yatırımlar bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede değil. Bu da lojistiğe uygun yapılara olan ihtiyacı artırıyor. Biz bu potansiyeli gördüğümüz için bu yatırımı yapıyoruz" dedi.

Tanınmış, inşaat şirketlerinde çalışan 17 işçinin okuma yazma bilmediğini tespit ettiklerini, bu işçiler için Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile kurs açtıklarını ifade ederek, "Bu işçilerimiz kısa sürede okuma yazma öğrendi. Şimdi de bizden bağlama kursu açmamızı istiyorlar. Eğer Sayın Ali Ağaoğlu bağlamaları alırsa biz de böyle bir kurs amçma sözü vereceğiz. Hem eğitime hem de sanata katkımız olsun" şeklinde konuştu.

İşçilere bağlama sözü veren Ali Ağaoğlu ise yapılan yatırımın çok önemli olduğunu belirterek, "Biz Fahrettin Tanınmış ile enerji işinde birlikte çalışıyoruz. Ancak aylardır uğraşmamıza rağmen, rüzgar enerjisi santrali için bürokrasiyi aşamadık. Gürcistan ve Almanya'da benzer yatırımlar için kısa sürede izin aldık. Ben şu anda 12 bin konut yapıyorum. Bu konutları yaparken yorulmadığım kadar bir binanın ruhsatını alırken yoruluyorum. Bir sene yazışmalar sürüyor, ruhsatı ancak bir sene sonra alıyoruz.

Türkiye bu bürokratik engelleri aşarsa ülkemiz büyük bir güç olur. İşadamının önü açılırsa yatırımlar artar, işşizlik biter" diyerek bürokrasinin azaltılmasını istedi.

Kaymakamı Avcı ise yapılan yatırım kadar okuma yazma bilmeyen işçiler için açılan kursun da önemli olduğunu ifade ederek Tanınmış'a teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından 30 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yatırımın temeli atıldı.

Senas'ın inşaatın yanı sıra Almaya'da rüzgar enerjisi üreten bir santrali bulunuyor. Grup, Türkiye'nin pilot ihtiyacını karşılamak için 1.5 milyon dolarlık bir yatırım için izin bekliyor. Senas'ın bunun için 4 uçak aldığı ve önümüzdeki günlerde pilot yetiştirmeye başlayacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2010 Perşembe 16:39:05
Güncelleme :17 Haziran 2010 Perşembe 17:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?