5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

34 bin kişi halk üniversitesine gidecek!

BU YIL 34 BİN KOCAELİLİ HALK ÜNİVERSİTESİNE GİDECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime yönelik gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) törenle başladı.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Bu yıl 34 bin kursiyerin kayıt yaptırdığı KO-MEK kursları için vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yeni kurslar da açılacak. KO-MEK bu yıl da 36 kurs merkezinde 82 farklı branşta eğitim verecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "KO-MEK artık bir halk üniversitesi haline geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten, omuzlarıma bu ağır sorumluluk yüklendikten sonra da eğitim üzerine, Kocaeli için ne yapabiliriz diye kafa yoruyor, uzun uzun düşünüyoruz. Elde olmayan sebeplerle eğitimden mahrum kalmış bir kadınımızın bilgisayarla tanışması yahut biçki dikiş öğrenerek topluma katkı sağlaması bizim için büyük bir mutluluk. KO-MEK faaliyete geçtiği 2005 yılından bu yana 160 bin mezun verdi. İşte insan merkezli eğitim sistemi budur. Ben KO-MEK'e bundan dolayı halk üniversitesi diyorum" dedi.

BU YIL 34 BİN KOCAELİLİ HALK ÜNİVERSİTESİNE GİDECEK
BU YIL 34 BİN KOCAELİLİ HALK ÜNİVERSİTESİNE GİDECEK
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 14:45:04
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 14:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?