6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

350 milyon dolarlık dev yatırım

KOCAELİ'NE 350 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM

Kibar Holding ve Daewoo ortaklığı ile Kocaeli'ne 350 milyon dolar yatırımla yassı paslanmaz çelik soğuk haddeleme fabrikası kuruyor.

350 milyon ABD dolar tutarındaki yassı paslanmaz çelik haddeleme tesisinin protokolü, Kibar Holding ve Daewoo yetkilileri arasında Kocaeli'nde imzalandı.

 Emex Otel'deki imza törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kore Büyükelçisi Jae Hyun Bae, Daewoo International Başkan Yardımcısı Yang Yeon Hwang ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı ve Yatırım Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Hüseyin Aslan, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, POSCO Paslanmaz ve Özel Çelikler Bölümü Başkanı Chang Kwan Oh ve şirket yöneticileri katıldı.

Ali Kibar, "Türkiye'nin paslanmaz çelik üretimi yerel tüketimi karşılamakta yetersiz kalıyor. Yıllık 200 bin mt'luk üretim kapasiteyle kurulacak yeni tesis, 350 milyon ABD dolarına mal olacak ve bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak. İhtiyaca göre tesiste kapasite artırımına gidilecek. Yatırımın bu yıl başlaması ve 2013 yılında tamamlanması öngörülüyor. Tesisin planlanan sürede tamamlanması ve belirlenen tarihte hizmete girmesi için bütün yetkililerin ve yörenin desteğine ihtiyacımız var. Bu desteğin esirgenmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Kibar Holding ile yapılan ortaklıktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Yang Yeon Hwang ise, tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte sevkiyatlarda herhangi bir gecikme olmaması için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizdi.

Bu yatırımın sadece Türkiye'nin değil, aynı zamanda Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinin de artan talebini karşılayacak derecede önemli olduğunu belirten Dr. Hüseyin Aslan da, projeden Başbakanlık Yatırım Ajansı olarak büyük heyecan duyduklarını ifade etti. Mart ayında temeli atılacak olan fabrikanın 21 ayda bitirilmesi planlanıyor.

Yapılan konuşmaların ardından Hwang, Aslan, Kibar ve Oh tarafından protokole imza atıldı.

KOCAELİ'NE 350 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM
KOCAELİ'NE 350 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM
KOCAELİ'NE 350 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM
KOCAELİ'NE 350 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM
KOCAELİ'NE 350 MİLYON DOLARLIK DEV YATIRIM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 14:07:05
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 18:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?