5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

4 ilçeye 100'ün üzerinde yatırım

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR 4 İLÇEDE 2 YILDA 100'ÜN ÜZERİNDE YATIRIM YAPACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 4 ilçeye 2 yılda yüzün üzerinde yatırım yapacaklarını açıkladı.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapılan "Yatırım Gündemi" toplantısında konuşan Başkan Karaosmanoğu, 2 yıl içinde Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerine Kocaeli büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Karaosmanoğlu, bugüne tek Gebze'de, Darıca'da, Çayırova'da ve Dilovası'nda taş üstüne taş koyan, bölgeye hizmet eden geçmiş yöneticilere teşekkür etti.

Kocaeli'nin modern bir şehir haline geldiğini söyleyen Karaosmanoğlu, "Her bir ilçemiz bizim için kıymetlidir. Nerede bir dert olsa, bizim kalbimiz orada atmaktadır. Zaman zaman dile getirilen ayrımcılık iddialarının tamamı boştur. Geçmişten kalan kötü bir alışkanlıktır. Herkes bilsin ki, biz hep birlikte güçlüyüz. Biz hep birlikte Kocaeli'yiz" dedi.

4 ilçenin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının büyük bir kısmını yenilediklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanımızın temiz borulardan su içmesini sağladık. Bu şehrin sağlıklı temeller üzerinde durabilmesi, geleceğe güvenle bakabilmesi için alt yapıya milyonlarca lira yatırım yaptık. Her ilçemize pırıl pırıl bulvarlar, caddeler kazandırdık. Köprüler, alt geçitler, üst geçitler, kavşak düzenlemeleri yaparak araç ve insan trafiğine çeki düzen verdik. Şehir içi ulaşımda, deniz alternatifini vatandaşımızın hizmetine sunduk. Kocaeli'nin tamamında olduğu gibi 4 ilçemizin her birinde çevre yatırımlarına önem verdik" diye konuştu.

Tesislerin şehirlere kimlik kazandırdığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, hem yıllar önce temeli atılmış, bitmeden eskimiş yapılara el attıklarını, hem de yeni tesisler kazandırdıklarını anlattı. Karaosmaoğlu şöyle devam etti:

"Köyleri hiçbir zaman ihmal etmedik. Şehirde ne varsa, köye de yaptık. Yol, su, kanalizasyon, yardımlaşma, dayanışma, kültür sanat… Bugün Kocaeli'nin merkezinde ne varsa, hamdolsun, köylerimizde de o vardır. Bir kısmını saydığım yatırımlar; önümüzdeki dönemde neler yapabileceğimizin göstergesidir. Bize cesaret veren bir başarı öyküsüdür. Kimse yanlış anlamasın, bu başarı öyküsü, her şeyin güllük gülistanlık olduğu, yapılacak hiçbir işin kalmadığı anlamına gelmiyor. Yapacak, yapılacak çok işimiz var. Çok ihtiyaçlar var. Varlığımızın sebebi, işte bu ihtiyaçlardır".

29 Mart mahalli seçimlerinde milletin mührü tekrar kendilerine emanet ettiğini kaydeden Karaosmanoğlu, bu emanete layık olmak için hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, "Yeni bir hizmet maratonuna başlıyoruz. 2010-2011 yatırım döneminde Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerimizde yapacağımız yatırımların bazılarıdır. Bir kısmı ihale aşamasındadır, bir kısmının ihalesi yapılmıştır" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının ardından Gebze bölgesine yapılacak yatırımları tek tek açıkladı. Karaosmanoğlu'nun açıkladığı 100'ü aşkın projenin arasında Gebze atık su arıtma tesisi, Gebze terminali, Gebze Hannibal tüneli, Darıca Kültür Merkezi, Darıca Rehabilitasyon ve Engelli Eğitim Merkezi, Darıca sahil düzenlemesi, Çayırova Şekerpınar katlı kavşağı, Çayırova kuzey katlı kavşağı, Çayırova Gençlik Parkı, Dilovası Eynerce katlı kavşağı, Dilovası D-100 köprülü kavşağı, Dilovası Çerkeşli yolu gibi projeler yer alıyor.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR 4 İLÇEDE 2 YILDA 100'ÜN ÜZERİNDE YATIRIM YAPACAK
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR 4 İLÇEDE 2 YILDA 100'ÜN ÜZERİNDE YATIRIM YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 11:56:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?