2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

400 kişilik ekiple kar mücadelesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pazartesi gününden itibaren yurdumuzu etkisi altına alan Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasına karşı alarma geçti.

Kış aylarına gelmeden önce hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının geldiği şu günlerde her türlü tedbiri almaya başladı.

Kar temizleme ve yol açma çalışmalarında görevlendirilmek üzere 2009 yılı kış sezonunu için 400 kişilik güçlü bir kadro kuran Büyükşehir Belediyesi, daha önce yağışların sel baskınlarına yol açmaması için rögarların temizliğini ve su pompalarının bakımını yapmış, bu çalışma için aldığı 10 bin ton tuzu da depolarda stoklamıştı.

Büyükşehir Belediyesi, kış sezonu boyunca bünyesinde bulunan 400 kişilik uzman kadrosu ile görev yapıyor. Personel arasında görev bölümü yapılarak, ekipler oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi, kar temizleme ve yol tuzlama çalışmaları için, 25 greyder, 9 kar küreme ve tuz serme aracı, 22 adet kazıcı ve 15 adet lastik tekerlekli yükleyici, 10 tuz serme, 20 adet kazıcı yükleyici, 30 adet muhtelif iş makinesini hazır tutuyor. Kar yağışından en çok etkilenen Umuttepe, Alikahya beldesinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Körfez İlimtepe ve Kartepe yolunda 24 saat görev yapıyor.

Ayrıca yolları açık tutmak için de 14 adet kar bıçaklı traktör köylerde bekletiliyor. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl en yoğun kış şartlarında bile köy yollarını açık tutmayı başardı. Ekipler, bu yıl köy yollarını yine açık tutabilmek için 24 saat görev yapıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 19:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?