5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

400 kişiye 3 aylık iş

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN 400 KİŞİYE GEÇİCİ İSTİHDAM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 kişi, 3 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek.

Kocaeli Valiliği, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında düzenlenen protokol uyarınca 400 vasıfsız eleman, 3 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek. 400 işçi, Kocaeli genelinde Büyükşehir'in ağaçlandırma, çevre düzenlemesi, park yapım, bakım ve onarım işlerinde çalışacak. Geçici olarak istihdam edilecek kişilere 600 TL asgari ücret ödenecek ve sosyal güvenlik kapsamına alınacak, Büyükşehir tarafından da öğlen yemeği, toplu ulaşım ve iş kıyafetleri karşılanacak.

Kocaeli Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu, Park Bahçeler Müdürü Cenan Turan ile İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi katıldı. Vali Topaca, Başkan Karaosmanoğlu ve Müdür Kaşukçi tarafından imzalanan protokolle 400 kişi, 01.Ekim 2010 ile 31.Aralık 2010 tarihleri arasında 3 ay boyunca geçici olarak istihdam edilecek.

Büyükşehir tarafından 200 kişinin Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca, 125 kişinin İzmit, Başiskele, Kartepe, Derince, Körfez ve Kandıra, 75 kişinin de Gölcük ve Karamürsel'de değerlendirileceği toplum yararına çalışma programıyla ilgili bilgi veren Kaşukçi, ''Büyükşehir'in katkılarıyla proje geçen yıl başarıyla uygulandı. Büyükşehir'e teşekkür ediyoruz'' dedi.

Yeni bir ek ödeneğin alınması durumunda çalışma süresinin 3 aydan 6 aya çıkarılabileceğinin de vurgulandığı toplantıda söz alan Karaosmanoğlu, ''Toplum yararına oluşturulan bu istihdam çalışmasıyla, Kocaeli'ne faydalı hizmetler de üretiyoruz. Kocaeli sanayi bölgesi ve üretimden kaynaklanan çevre kirliliği problem oluşturuyor. Temiz bir çevre ve hava için, ağaç dikimine önem veriyoruz. Geçen yıl 1 milyon ağaç diktik. Bu yılda hedefimiz 1 milyondu. Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu'nun da 500 bin fidan katkısıyla bu rakamı 1.5 milyona çıkardık. Ağaçlandırma hamlemiz devam edecek'' bilgisini verdi.

Projenin sosyal açıdan önemine değinen Vali Topaca, ''Bununla ilgili ödenekten Kocaeli geniş bir şekilde yararlanıyor. Kocaeli'nin yeşillenmesinde bu çalışmaların katkısı olacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıl projeyle ilgili ödenekten daha fazla pay almayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu kişilerde aranacak özelliklerden bazıları ise şu şekilde:

"İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, daha önce İŞKUR'un düzenlediği toplum yararına çalışma programlarına ve staj programlarına katılmamış olmak, program başlangıcından geriye dönük olarak son 24 ay içinde İŞKUR kaynaklı kurslara katılmamış olmak. 400 yeni çalışana istihdam oluşturmak için ve 1 milyon 150 bin TL'lik ek ödenekle gerçekleşecek olan çalışma programına başvurular, 400'ün üzerine çıkarsa kura çekilişi yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 11:57:03
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 12:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?