5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

6 bin 432 gündür oruç tutuyor

GÖLCÜKLÜ ESNAF 6 BİN 432 GÜNDÜR ORUÇ TUTUYOR

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bir esnaf, okul yıllarında alay konusu olduğu aşırı kilolarından kurtulmak için başlattığı diyeti oruca çevirdi. 6 bin 432 gündür oruç tutan esnaf, 155 kilodan 75 kiloya düştü.

Gölcük ilçesinde market işleten Osman Ay, 18 yıldan beri oruç tutuyor. 6 bin 432 günden beri oruç tuttuğunu belirten Osman Ay, spor da yaparak 155 kilodan 75 kiloya kadar düştü. Kiloları yüzünden arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini belirten Ay, "Ortaokul yıllarında gezi yapmak için İstanbul'a gitmiştik. Orada tüm arkadaşlarım tartılmak istedi. Sıra bana gelince tartıcının, 'Ekmeğime mani mi olacaksın?' demesi beni hırslandırdı. O günden sonra yaklaşık 2 hafta boyunca diyet yaptım. Daha sonra diyeti oruca çevirdim ve o gün bugündür oruç tutuyorum. 155 kilo olarak başladım, şu anda 75 kiloya indim. Bende alışkanlık haline gelen orucu kesinlikle bırakmıyorum. Birkaç kere ara vermeyi denedim fakat o zaman da baş ağrısı ve vücudumda kırgınlık oluyor. Orucun yanında spor da yaparak kendime dikkat ediyorum" dedi.

Öte yandan, Gölcüklü esnaf Osman Ay'ın şeker hastası olan eşinin durumuna üzülüp yazdığı şiirler, Türk Diyabet Vakfı'nca ödüle layık görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 15:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?