3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

60 günde köprü yapılacak

Körfez Mahallesi ile sahil bağlantı yolunun trafik sorununu önemli ölçüde rahatlatacak olan 42 Evler Köprüsü’nün temeli atıldı. Köprünün 60 günde tamamlanarak trafiğe açılacağı belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hazırlattığı projelerin temelini atmaya başladı. D-100 karayolunun trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan 42 Evler Köprüsü’nün, ihale şartnamesi gereği 150 günde tamamlanması gerekiyor.

Temel atma töreninde köprüyü yapacak olan Saryapı Firması’nın sahibi Sinan Saral’ı yanına davet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, köprünün en kısa sürede hizmete alınmasını istedi. Bunun üzerine Saral, köprüyü 60 günde, yani 17 Haziran’da teslim edeceklerini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Çevre düzenlemesi için bir haftada ben veriyorum. 25 haziranda bu köprünün açılış törenini yapacağız” dedi.

ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi’ni, Kullar’a bağlayacak olan köprünün temel atma töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Temel atmak da önemli. Ancak daha önemli olan en kısa sürede bitirmektir. Bundan sonra temelini atacağımız bütün projelerimize kesinlikle bitiş tarihi koyacağız” açıklamasını yaptı. Törene katılan İl Müftüsü Hikmet Kutlu’nun yaptırdığı duanın ardından butona basıldı ve kurban kesildi. Başkan Karaosmanoğlu, inşaat alanını bir süre gezerek, çalışmaları izledi.

TOPLAM 4 ŞERİTLİ

Köprü inşaatıyla ilgili bilgi veren Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, 20 metre açıklık, 12.5 metre genişliğindeki köprünün 24 fore kazık üzerine inşa edileceğini söyledi. Toplam 4 şeritli yapılacak olan köprünün 426 milyar liraya ihale edildiği belirtildi.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 16:33:13
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 11:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?