3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

7 araç birbirine girdi

İzmit'te meydana gelen ve 7 aracın birbirine girdiği zincirleme trafik kazasında, 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, kaza TEM Otoyolu İzmit Kandıra Turnikeler mevkiinde meydana geldi. Görgü tanıkları, kazanın İzmit'ten Sakarya istikametine seyreden iki kamyonun birbirileri ile yarışmaları sonucu meydana geldiğini söyledi. Kaza sonrası TEM Otoyolu birbiri ile çarpışan araçlarla dolarken, kazada şans eseri can kaybı yaşanmadı. Yarış yapan kamyonlardan biri olay yerinden kaçarken, yaşanan kazalara sebep olan 06 AE 6778 plakalı aracın sürücüsüne diğer araç sürücüleri tepki gösterdi. Kazaya karışan araç sürücüleri, "İki kamyon yarış yapıyordu. Kamyon taksiye, o da otobüse vurdu. Sonra arkadan gelenler de birbirlerine vurdu" şeklinde konuştu.

İngiltere'den tatil için Türkiye gelen Muhittin Aydın, kaza sonrası yaşananlara tepki göstererek, "Binlerce kilometre yol geldim. Ama Türkiye'deki gibi sürücüler görmedim. Herkes birbiriyle yarış yapıyor. İyi ki bizi AB'ye almıyorlar. Yoksa orayı da kendimize benzetiriz" dedi.

Kazaya karışan araçlarda bulunan yolcular olayın şokunu üstlerinden atamazken, bazı çocuklar ağladı. Kazaya 1 otobüs, 1 kamyon, ikisi gurbetçilere ait 5 otomobil karıştı. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu, Ankara istikametine bir süre kapanırken, otoyol tek şeritten ulaşıma açıldı. Hafta sonu olması nedeniyle otoyolda uzun kuyruklar oluşurken, kazaya karışan araçlar süratle otoyoldan kaldırıldı.

TEM Otoyolu, araçların olay yerinden kaldırılması ve yolun yıkanması ile birlikte tamamen trafiğe açılırken, kazada yaralanan Tuğba Gürcalioğlu ve ismi alınamayan diğer yaralanın Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 08:52:46
Güncelleme :11 Temmuz 2005 Pazartesi 15:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?