8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

700 kişi işsiz kaldı

İzmit'in ilk alışveriş merkezi olan,  çıkan yangında içindeki yaklaşık 90 mağaza ve lokantanın kül olduğu N'City Alışveriş Merkezi'nde hasar tespit çalışmaları başladı. Mağazaların çoğunluğunun sigortalı olduğu, ancak küçük işyerlerinin bir kısmının ise sigortalı olmadığı ortaya çıkarken, burada çalışan 700 kişi gelişmeleri merakla bekliyor.

Pazar günü sabaha karşı saat 03.00 sıralarında çıkan yangının dün öğlen saatlerinde tamamen söndürülebildiği N'City Alışveriş Merkezi'nde hasar tesbit çalışmaları başlatıldı. Vali Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu da bugün bölgeye gelerek çalışmaları inceledi. Burada yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yanı sıra, itfaiye ve bilirkişi ekipleri üç ayrı inceleme yapıyor.

İNCELEME 2 HAFTA SÜRECEK

Mağaza sahiplerine sadece dün kısa süreliğine, hiçbir şeye el sürmemek kaydıyla girme izni verilirken, bazı mağaza sahiplerinin kullanılabilecek malzemeleri dışarıya çıkarma talepleri de kabul edilmedi. İnceleme ve tesbit çalışmalarının en az iki hafta devam edeceği öğrenilirken, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın da buradaki mağaza sahipleriyle bir toplantı yapacağı bildirildi.

700 KİŞİ İŞSSİZ KALDI

Bu arada yukarıdan çekilen fotoğraflarında adeta bomba düşmüşçesine görüntü ortaya çıkan N'City Alışveriş Merkezi'nde 700 kişinin çalıştığı da belirlendi. Alışveriş Merkezi'nde büyük mağazaların çoğunluğunun sigortalı olduğu, ancak küçük işyerlerinin bir kısmının ise sigortalı olmadığı da ortaya çıktı. İşletme sahiplerinin yanı sıra burada çalışan 700 kişi merakla gelişmeleri bekliyor.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2012 Salı 11:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?