5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

70'lik nine grafik kursunda‎

70 YAŞINDAKİ ESMA NİNE GRAFİK KURSUNDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce açılan grafik ve animasyon kursuna devam eden 70 yaşındaki Esma Denizli, azmiyle gençlere taş çıkarıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), farklı yaş gruplarını bir araya getirerek 128 branşta eğitim veriyor. Mehmet Ali Paşa Kurs Merkezi'nde bilgisayar teknolojileri alanı, grafik ve animasyon branşında eğitim alan 70 yaşındaki Esma Denizli ise gençlere örnek oluyor. 37 yıldır oto tamirhanesi işleten Esma Denizli, derslere büyük bir ciddiyetle katılıyor.

Bilgisayar kullanmayı da KO-MEK'te öğrenen Esma Nine, bununla yetinmeyip kendini daha da geliştirmek için grafik ve animasyon kursuna katıldığını belirterek, "İlkokulu dahi bitiremedim. Aldığım bu eğitim bana çok faydalı oldu. Bilgisayarın açma düğmesine basmaktan bile çekinirken, şimdi grafik çalışmaları yapıyorum" dedi.

Esma Nine, bir dahaki dönem web tasarımı kursuna katılacağını ifade ederek, "KO-MEK kursları bilhassa gençler için bulunmaz bir nimet. Boş vakit geçirmek yerine diledikleri branşlarda kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor. Bu kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Esma ninenin kursa beraber gittiği kızı Pembegül Birinci ise kursa annesinin isteği ile katıldığını anlatarak, "35 yıldır konfeksiyon işiyle uğraşıyorum. Annem aldığı eğitimden son derece memnun" dedi.

KO-MEK yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı yaygın eğitim yönetmeliklerine ve programlarına göre yetişkin eğitimi verilen bu kurslardan faydalanmanın tek şartının 16 yaşından büyük olmak olduğunu söyledi.

70 YAŞINDAKİ ESMA NİNE GRAFİK KURSUNDA
70 YAŞINDAKİ ESMA NİNE GRAFİK KURSUNDA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 13:17:04
Güncelleme :25 Mayıs 2010 Salı 00:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?