2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

8 deniz otobüsü ile günde 144 sefer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü, 8 deniz otobüsü ve 2 vapur ile günde 144 sefer yapıyor. 

4 yıl önce sadece iki yolcu vapuru ile devralınan deniz ulaşımı, şu anda ikisi kiralık olan 8 deniz otobüsü ve 10 araç ile hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü, Körfez çevresindeki tüm yerleşim birimlerine güvenli, hızlı, konforlu ulaşım sağlıyor. 

Osman Hamdi Bey, Seka, Akşemseddin, Ertuğrulgazi, Akçakoca, Kartepe, Balıklı 2, Civelek 2 deniz otobüsleri ve İnönü, Atatürk yolcu vapurları ile Körfezin her tarafına seferler yapılıyor. Geçmişte İzmit, Gölcük, Değirmendere, Ulaşlı, 60 Evler ve Hereke'ye hafta içi, Karamürsel'e ise hafta sonu bir kez sefer düzenlenirken, şimdi 12 iskeleden günde 144 sefer gerçekleştiriliyor. Hafta sonları İstanbul Adalara da sefer düzenleyen Büyükşehir, kent kart uygulaması ile halkı ulaşımda önemli bir rahatlığa kavuşturdu. İki senedir uygulanan sistem ile vatandaşlar daha güvenilir, konforlu ve ucuza seyahat etme imkanını buldu. 

Mesafeye göre ücret tarifesine de geçilerek, kısa mesafe yolculuk yapan vatandaşların daha ucuza seyahat etmesi sağlandı. Yeni sistem ile yolcular giriş ve çıkışlarda kent kartlarını turnikelere okutmaları gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi'nin ayrıca deniz denetimleri için kontrol gemisi ve deniz kirliğini gidermek için deniz süpürgesi gemisi bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?