5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

850 sokak hayvanı yuvaya kavuştu

850 SOKAK HAYVANI YENİ YUVALARINA KAVUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 850 sokak hayvanını tedavi ettikten sonra ücretsiz olarak yeni sahiplerine teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, sokak hayvanlarına yönelik tedavi, aşılama ve kısırlaştırma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Her türlü bakımı yapılan bu hayvanları vatandaşlara vermeye devam ediyoruz. Belli süre sonra doğaya bırakmak zorunda kalınan hayvanları, isteyen hayvanseverlere veriyoruz. Bu çalışmayı 2007 yılı eylül ayından beri sürdürüyoruz. O günden bugüne vatandaşların sahiplendiği hayvan sayısı ise 849'a ulaştı" dedi.

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezlerine getirilen sokak hayvanlarının öncelikle bakım altına alındığını dile getiren Poyraz, bazı hayvanların şartlar doğrultusunda kısırlaştırıldığını belirtti. Sahiplenilen hayvanların arasında Teriyer, Husky türü köpek ve Ankara ile İran Kedisi gibi türlerin de bulunduğunu vurgulayan Poyraz, "Hem sokak hayvanlarının güvenli bir yaşam sürmesinin sağlandığı hem de vatandaşların ihtiyacının karşılandığı uygulamadan yararlanmak için 365 12 99 numaralı hattan bilgi alınabiliyor. 18 yaştan büyük olan vatandaşlara da hiçbir ücret alınmadan hayvanları sahiplendiriyoruz. Aşıları yapılmış olarak teslim edilen hayvanların bundan sonraki tüm aşıları da Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Bazı vatandaşların hayvanları sokağa terk ettiğini söyleyen yetkililer, başı boş hayvanların kendilerini yeme ve içmeden keserek intihara giriştiğini ifade etti. Yetkililer, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yapılan sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve rehabilitasyon hizmetlerini Kartepe ve Gebze'de bulunan merkezlerde gerçekleştiriliyor. Kartepe'deki yeni hizmete açılan hayvan barınağı ise masajlı duşlar, hijyenik kulübeler gibi modern sistemlerle hizmet veriyor.

850 SOKAK HAYVANI YENİ YUVALARINA KAVUŞTU
850 SOKAK HAYVANI YENİ YUVALARINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 10:58:02
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?