5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

9 bin şoföre eğitim

KOCAELİ'NDE 9 BİN ŞOFÖRE  EĞİTİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli ve konforlu yolculuk etmelerini sağlamak için servis ve taksilerde görev yapan 9 şoföre eğitim veriyor.

Her birime farklı olarak verilecek eğitimler dahilinde şoförler iletişim becerileri, stres yönetimi, trafikte şoför ahlakı, İngilizce, ekonomik sürüş teknikleri, ilkyardım, taşıt bakım ve işletme bilgisi, genel trafik mevzuatı" gibi konularda bilgilendirilecek. Uzman eğitimciler tarafından verilecek dersler üç ayrı periyot halinde 25 kişilik sınıflarda uygulamalı olarak verilecek. 18 ay sürecek eğitimlerde şoförler toplam bin 120 saat ders görecek.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü Denetim Eğitim Birimi tarafından ise 600 saatlik bir ders programı uygulanacak. Bu derslerde de yönetmelikler, ulaºım projeleri gibi konular iºlenecek.

ªoförlerin derslerdeki baºarısını artırmak amacıyla her eğitim sonunda imtihan yapılacak. 50 sorulu sınavda baºarılı olanlara sertifika ve çalıºma kimliği verilecek. İmtihanda baºarısız olan ºoförler ise geçer notu alana kadar 3 kez sınava girme hakkına sahip olacak. Sınav sonuçları internetten öğrenilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 14:49:03
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 00:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?