2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

9 yıldır prefabrikteler

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, depremin üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen hâlâ prefabrik yapıda eğitim görüyor.

Geçici olarak kurulmuş olmasına rağmen, prefabrik yapıdan kurtulamayan öğrenciler, bu yapıların fiziki olarak miadını doldurduğunu, artık tavanından su akmayan yerlerde eğitim görmek istediklerini belirtiyor. Asrın felaketi olarak gösterilen 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin yıldönümünde, merkez kampüsü yerle bir olan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), aradan geçen 9 yılda, modern bir kampüse kavuşmuş olsa da üniversitenin Mühendislik Fakültesi'nde, öğrencilere hâlâ prefabrik binada eğitim veriliyor. Deprem öncesi Anıtpark Yerleşkesi'nde eğitim alan mühendis adayları, depremden sonra İzmit-Gölcük yolu üzerinde bulunan ve Veziroğlu İnşaat şirketine ait alanda kurulan prefabrik yapılara yerleştirildi. Fakülte, aradan geçen 9 yılda hiçbir yere taşınmadı.

Bu durumdan şikâyetçi olan öğrenciler, her yıl merkez kampüse geçileceği yönünde söz alındığını ancak verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmediğini söylüyor. 4 yıldan beri prefabrik yapıda eğitim gören Arda Şahbaz, kimya mühendisliğinde okuyor. Fakülteye ilk geldiği yılda Umuttepe'ye bir dahaki yıl geçileceğinin söylendiğini; ancak 4 yıldan beri burada eğitim gördüğünü belirten Şahbaz, "Bu benim 4. yılım, burada değişen bir şey yok. Dersliklerimizin tavanından hâlâ sular geliyor. Bunun yanında dersliklerimiz de çok kalabalık, çok da rahat bir ortamda ders dinleyemiyoruz." dedi. Yerleşkenin ilk kurulduğu zamandan beri güvenlik şefi olarak görev yapan Mehmet Şiranün ise şu an binanın şartlarının iyi olmadığını; ancak deprem sonrası için olabilecek yerin en iyisinin burası olduğunu söyledi. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Ayşe Nilgün Akın, en kısa zamanda modern binalara geçileceğini belirterek, öğrencilerden biraz sabır bekliyor. Prefabrik fakültede sorunların, fizikî eksiklerinin olabileceğini vurgulayan Akın, bu aşamada sürekli kalınmayacağı için prefabrik binaya yatırım yapılmadığının altını çizdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 18:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?