5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Adaylığını ikizine bile söylememiş

KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI İKİZİNE BİLE SÖYLEMEMİŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'de yaşayan ikizi Adil Kılıçdaroğlu, kardeşiyle ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

İzmit'in Şirintepe Mahallesi'nde oturan Adil Kılıçdaroğlu, kardeşiyle CHP'nin iktidar olacağını ileri sürerek, "Kardeşimin genel başkanlığa aday olmasını canı gönülden kutluyorum. Kardeşim görev aldığı devlet kurumlarında başarıyla vazifesini tamamladı. Şu an CHP'nin genel başkanlığına aday oldu. Kadeşimin halkın sesine kulak vereceğine, tabanına sahip çıkacağına ve iktidara geleceğine inanıyorum" dedi.

Kardeşinden halkın sesine kulak vermesini isteyen Kılçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bütün hayatı boyunca hep çalışarak bu seviyeye gelmiştir. Kardeşim göreve geldiğinde ondan halkın sesine kulak vermesini istiyorum. İşçinin, köylünün, emeklinin koşullarını iyileştiriceğine eminim, daha önce CHP'de varoşlara gidilmiyordu, Ankara'dan o tarafta 20-30 tane il var, bu illerden CHP neden milletvekili çıkaramıyor? Ben inanıyorum ki Kemal Bey bu seçimde güneydoğu ve doğudan bayağı bir oy alıp milletvekili çıkaracak.

Kardeşimle adaylık sürecinde sadece telefonla görüştük, ancak bana aday olacağını söylemedi. Kadeşime destek olmayan il başkanları Kemal Bey'i tanımadıkları için destek olmamışlardır, ancak onlar da tanıdıklarında kararlarını değiştirecekler."

Ağabey Adil Kılıçdaroğlu, ikiz kardeşinin çok dürüst bir insan olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de Kemal Kılıçdaroğlu bir şey söylüyorsa herkes bilsin ki mutlaka bir şey vardır" dedi.

Adil Kılıçdaroğlu, "Kardeşinizle hiç kavga ettiniz mi?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "İkimiz ilkokulda aynı sınıftaydık. Ben sınıfta kaldım, ağlıyordum, kendisi geldi ve cebindeki bozuk paraları vererek beni teselli etmeye çalıştı. Kendisiyle böyle anılarımız da oldu. Küçükken zaman zaman kavga da ederdik, ancak ben daha iri yapılı olduğum için onun gücü bana pek yetmezdi."

KILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI İKİZİNE BİLE SÖYLEMEMİŞ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 12:33:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 18:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?