2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Adrese teslim ceza

Gebze'de başlatılan uygulamada, trafik görevlileri tarafından hatalı araçlara doğrudan ceza kesmek yerine, aracın fotoğrafı çekilerek, posta ile plaka kaydındaki adrese cezası gönderiliyor.


Alınan bilgiye göre, trafikte özellikle hatalı park yapan araçların hatasını gösteren fotoğraflar çekilerek her gün mesai sonunda işleme konulup, plakanın kayıtlı bulunduğu adrese gönderiliyor. Hata yapan araçların çok olduğu ve ceza yazılan araçlara çekicinin yetişmediği belirtildi. Özellikle kaldırım üzerine, yaya geçitlerine, kavşak dönüşlerine veya işler cadde üzerinde 2 ya da 3 şerit şeklinde park eden ve park yasağının olduğu yerlere park eden araçlar üzerinde yapılan uygulamanın devam ettiği bildirildi. Fotoğrafı çekilen araçların ceza makbuzu fotoğraf ile birlikte plaka kaydının bulunduğu adrese gönderiliyor.


Öte yandan kent meydanı projesi ile içinden çıkılmaz bir hal alan dolmuş ve otobüs güzergahları da değişti. Yeni uygulamada dolmuş ve otobüsler çıkış noktalarında bekleme yapacakları bildirildi. Şehir merkezinde bekleme yapan dolmuş ve otobüsler için cezai işlem uygulanacağı öğrenildi. Güzergah üzerinden bekleme yapmadan şehir merkezinden geçecek olan dolmuş ve otobüsler yolcu taşıdıkları son noktada bekleme yapacak. Ayrıca Gebze-Harem dolmuşlarının İnönü'ye kadar çıkmak zorunda olduğunu ifade eden yetkililer, vatandaşların bu konuda mağdur olduğunu İnönü'ye çıkmayan dolmuşlar için şikayette bulunmalarını istedi.
Şehir merkezinde her dolmuş için ayrı durak olduğu vurgulayan yetkililer vatandaşların bu duraklar haricinde araçlara binmemesini istedi. Bu duraklar haricinde yolcu alıp indiren veya trafiği engelleyecek şekildi yolcu alan dolmuş ve otobüslerin trafiğe bildirilmesini, gerekli işlemin yapılacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 15:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?