5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Ağaçlar kitap açtı

KOCAELİ'NDE TARİHİ ÇINARLAR KİTAP AÇTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı tanıtım programı kapsamında Demiryolu Caddesi'ndeki tarihi çınarların dallarına 2 bin adet kitap asıldı.

İlki geçen yıl düzenlenen kitap fuarının tanıtımı için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ilginç bir yola başvurdu. Hem vatandaşları kitapla buluşturmak hem de kitap fuarının tanıtımını yapmak için asırlık çınar ağaçlarının dallarına kitaplar asıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçen yıl büyük ilgi gören fuarın bu yıl daha fazla ilgi toplamasını beklediklerini belirterek, "Bu yıl çevre illerden de kitapseverleri Kocaeli'ne bekliyoruz. İstanbul, Sakarya, Yalova ve Düzce illerinden fuara katılmak isteyen vatandaşlar için otobüsler kaldıracağız. Toplumumuzun okuması lazım. Okuma alışkanlığımız maalesef yok. Halka bunu kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Herkesi Kocaeli Kitap Fuarı'na bekliyoruz" dedi.

Karaosmanoğlu'nun ilk kitabı dalından koparması ile birlikte çınarlara asılı kitaplar kısa sürede bitti. Vatandaşlar ilk başta şaşırsa da dallara asılı kitapları kapıştı.

KOCAELİ'NDE TARİHİ ÇINARLAR KİTAP AÇTI
KOCAELİ'NDE TARİHİ ÇINARLAR KİTAP AÇTI
KOCAELİ'NDE TARİHİ ÇINARLAR KİTAP AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 12:17:02
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 19:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?