2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Aile içi iletişim konferansı

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen 'Aile içi iletişim konferansı'nda konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ailenin toplum için tuğla görevi gördüğünü söyledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki konferansa AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Başkan Halil Vehbi Yenice'nin eşi Nesrin Yenice, Başkan danışmanı İbrahim Elgin, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Belediye Başkan yardımcısı Metin Kozluca, belediye meclis üyeleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Halil Vehbi Yenice, sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek, Prof. Tarhan'ı tekrar aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Bir bina için tuğla ne kadar önemliyse aile de toplum için o kadar önemlidir. Bazı şeylerin değerini kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Günümüz insanının elinde çok imkanlar var, ama yine de çoğu mutsuz. Bazı evliliklerde kötü gidişatın sonuçları ileriki yıllarda olumsuzluklar olarak karşımıza çıkmakta. Mutsuzlukların sonunda gelen boşanmaların en ağır faturasını çocuklar ödemektedir. Boşanma öncesindeki mutsuzlukların önüne geçmek elimizdedir. Ruh sağlığı çalışmaları bu dönemde çok önemlidir. Günümüz insanında tahammülsüzlük ve sabırsızlık var. Çünkü hıza bağlı sistem var. Sistemin yarattığı baskı çocuklarda sorunlara yol açmaktadır" dedi.

İletişimin temelinin konuşmaya dayandığını da söyleyen Tarhan, "Konuşmak insan ilişkilerinde yapıcı olduğu kadar yıkıcı da olabilir. Karşımızdakini bize yaklaştırabildiği gibi uzaklaştırabilirde. Kişisel ilişkilerin sağlam bir temel üzerine kurulması açık iletişim ile olur. İnsanlar karşısındakine güven duyarsa her konuyu rahatlıkla konuşabilir. Öncelikle bu güvenin olması gerekir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 15:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?