5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Akkardan işçilerine MHP'den destek

AKKARDAN İŞÇİLERİNE MHP'DEN DESTEK

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Akkardan firması işçilerine MHP'den destek geldi.

D-100 kara yolu üzerinde bulunan Akkardan firması önünde yaklaşık 13 gündür eylem yapan Birleşik Metal Sendikası üyesi işçilerini MHP Çayırova, Gebze ve Darıca teşkilatları yöneticileri ziyaret ederek destek verdi. İşçiler, 26 Ocak 2010'da 96 işçi ve 13 personelin ücretli idari izine çıkarıldığını, izin sonunda kendilerine iş akitlerinin feshedildiğini bildiren tebligatlar gönderildiğini söyledi. 26 Şubat'ta sona erecek izinleri bittiğinde işsiz kalacak olan işçiler 13 gündür eylem yapıyor.

İşten çıkarılacak olan işçilerin 5 ile 25 sene arası çalışmış insanlar olduğunu söyleyen işçiler, kendi yerlerine 30 yaşın altında yeni eleman alınacağını iddia etti.

MHP Gebze İlçe Başkanı Hamit Kuş, "Günümüz şartlarında bir yerde çalışmanın, evimize ekmek götürmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz biliyoruz. İşverenler kendi çapında bazı bahaneler uydurarak, insanları işten çıkarıp, az adamla çok iş yapma peşinde. İşten çıkarmalar her geçen gün artıyor. Hükümet ne kadar 'kriz bize teğet geçti' dese de, tam yüreğimizden vurulduğu açık. Ankara'da kameralara konuşanların, gelip buraları görmesini isteriz. Bizler, hakkıyla, layıkıyla çalışıp evine ekmek götüren herkesin yanındayız. Bu şekilde işten çıkarılmanızın ne kadar yanlış ve haksız olduğunu biliyoruz. Günümüzde başka bir yerde iş bulma imkanı olmadığını da biliyoruz. Bizler size sonuna kadar destek vermeye hazırız" dedi.

AKKARDAN İŞÇİLERİNE MHP'DEN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 16:03:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 18:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?