2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

AKP Gebze Kongresi

Adalet ve Kalkınma Partisi Gebze İlçe Teşkilatı'nda kongre heyecanı yaşanıyor. 

26 Ekimde yapılacak olan kongrede tekrar aday olmayacağını resmen açıklayan mevcut başkan Mehmet Ali Okur, belediye başkan aday adaylığını düşünüp düşünmediğine dair soruya cevap vermedi. Yılmaz Bayram ise adaylığını açıkladı. Kongreye büyük ihtimalle Yılmaz Bayram başkanlığındaki tek liste ile gidecek. Kongre için mekan sıkıntısı yaşandığını ifade eden Başkan Okur, kongrenin muhtemelen Mutlukent Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşeceğini söyledi. 

Toplantı sonrası soruları cevaplayan Okur, "Teşkilat içinde yaptığımız istişareler sonrası başkanlığa yeniden aday olmamam konusunda karar alındı. Biz öncelikle yönetim kurulu içinde yaptığımız değerlendirmede teşkilatın içinden gelmiş, yönetimin kademelerinde görev yapmış bir arkadaşımızın böylesi bir talebinin gayet olağan olduğuna kanaat verdik ve anlayışla karşıladık. Arkadaşlar ile yaptığımız görüşmeler sonrası da 6 yıllık görev sürecinin ardından yeniden aday olmama kararı aldım. Burada benim başarısızlığım diye bir durum söz konusu değil" diye konuştu. 

Okur, Gebze bölgesindeki herhangi bir ilçeden belediye başkan aday adaylığı düşünüp düşünmediğine dair hiçbir soruya ise net cevap vermedi ve bu süreçte konuşmanın erken olacağını söylemekle yetindi. Okur, kongre öncesi parti tabanına bir uyarıda daha bulunup önümüzdeki kongrelerde ilçe başkanlığı ve yönetimine aday olacakların belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği gibi makamlara adaylığının söz konusu olmadığını ve bu doğrultuda parti kararı alındığını sözlerine ekledi. 

İlçe başkan adayı Yılmaz Bayram ise, "Bu karar sadece bana ait değildir, aynı zamanda teşkilatın kararıdır. Kocaeli genelinde en verimli teşkilat Gebze'dir. Bizim de amacımız çıtayı daha da yükseltmek olacaktır. Bu süreçte partili milletvekilleri ve belediye başkanlarının tarafmış gibi lanse edilmesi beni üzdü. Parti büyüklerimiz bu süreçte partinin zedelenmemesi, birlik ve beraberliğin sürmesi için çaba sarf etti ve hiçbir zaman taraf olmadılar" dedi. 

Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, AKP İl Başkanı Zeki Aygün, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, mahalle başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan AKP İl Başkanı Zeki Aygün'ün yerel seçimlerde Kocaeli'nde 13-0'lık bir neticenin zor olmadığını, bu netice için Gebze'de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 17:41:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?