2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

AKP'li Işık'tan basın toplantısı

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Gebze'nin artık sanayie doyduğunu belirterek "Sağlık, konut ve eğitim alanlarında yatırım yapılarak Gebze'nin yaşanabilir bir yer olmasını sağlayacağız" dedi. 

Milletvekili Işık'ın Eskihisar'da düzenlediği basın toplantısına Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ve partililer katıldı. Milletvekili Işık, "Gebze artık sanayie doydu. Eğitim, sağlık ve konut alanlarına yatırım yaparak, ilçenin çağdaş ve yaşanabilir bir kent olmasını sağlayacağız. Önümüzdeki süreçte eğitim ve araştırma hastanesi yapılması projesi var. Gebze merkezde atıl durumda bulunan eski devlet hastanesi binasının poliklinik olarak hizmet vermesi planlanıyor. Ancak doktor yetersizliği nedeniyle şu anda bu proje gerçekleşemiyor" diye konuştu. 

İstanbul'da üretim yapamayan bazı iş kollarının Gebze'nin köylerinde üretim yapmak için kendilerinden destek istediğini söyleyen Işık, "Onlara Gebze'nin artık sanayie doyduğunu ve başka şehirlerde yatırım yapmalarını söyledik. Gebze'de genişleme talebinde bulunan organize sanayi bölgelerine de izin vermiyoruz. Organize sanayi bölgesi dışında kalan bazı köylerde eskiden depo ve tarım ruhsatıyla üretim yapan fabrikalara yönelik bir imar çalışması yapıyoruz. 15 yıl içinde onların da organize sanayi bölgelerine taşınması için süre verdik. Köylerde yeni sanayi kuruluşlarına asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Gebze sahillerine yeni liman istemediklerini ifade eden Işık, "Yeni liman yapımı istemiyoruz. Gebze'de 2, Hereke'de de 1 arıtma tesisi faaliyete geçtiğinde artık denizler kirletilmeyecek. Bu tesislerin faaliyete geçmesi ile denizlerimiz bir süre sonra kendi kendini temizleyecek. Böylece vatandaşlarımızı temiz sahillerle buluşturacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 19:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?