3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

AKP'ye protesto eyleme destek

Türkiye genelinde hükümetin çıkardığı yasaları protesto eden Emek Platformu, kapatılma kararı alınan SEKA İzmit Fabrikası önünde eylem yaptı. Yürüyüş yolu üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar eşliğinde fabrika önüne geldi.

İşçiler tarafından alkışlarla karşılanan grup, "SEKA halkındır kapatılamaz", "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak" şeklinde sloganlar atarak hükümeti protesto etti.

SEKA önünde Emek Platformu adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Bedriye Yıldızeli, "Hükümetin çıkardığı ve çıkarmayı düşündüğü genel sağlık sigortası, emeklilik yasası ve yerel yönetimler yasası, aile hekimliği, temel sağlık yasası, kamu yönetimi yasası, kamu personel yasaları ile tam bir sosyal ekonomik yıkım yapılmak istenmektedir. Emek Platformu, tüm bunlara dur demek ve insanca yaşam talebini bir kez daha dile getirmek için sesini yükseltiyor" dedi.

Eylemlerini SEKA Fabrikası’nın önünde yaptıkları için Emek Platformu üyelerine teşekkür eden SEKA çalışanları adına ise açıklamayı Selüloz İş Sendikası Genel Sekreteri Halil Bahçeci yaptı. Bahçeci, "Bugüne kadar bizler içeride, sizler dışarıda sesimizi duyurmaya çalıştık. Bundan sonra de desteğinizi bekliyoruz" diye konuştu.

SEKA işçileri, hep bir ağızdan SEKA Marşı’nı söyledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 17:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?