8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

AKP'ye 'siyah çelenkli' protesto

Yılbaşından itibaren kapatılacak olan SEKA İzmit Fabrikası’nda çalışan işçiler, fabrika önünde toplanarak, AKP İl Binasına kadar yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde işçiler, parti binasının önüne siyah çelenk bıraktı.

Yeni yılla birlikte fabrikanın kapatılacak olmasına tepki gösteren SEKA işçileri, mesai bitiminde aileleriyle birlikte fabrika önünde toplanarak, AKP il binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada parti binasının önüne siyah çelenk bırakan işçiler, kapatılma kararını protesto ederek, "Tayyip bu şarkı burada biter", "SEKA’ya uzanan eller kırılsın", "Fikri şaşırma, sabrımızı taşırma", "Pepe senin namusun nerede" gibi sloganlar attılar.

15 yıldır SEKA’da işçi olarak çalışan sağır ve dilsiz Hüseyin Özler ise eylemin ilgi odağı oldu. Sloganları duymasa da arkadaşlarına eşlik eden Özler, işaretle fabrikanın kapatılmasını istemediğini dile getirdi.

İşçiler adına açıklama yapan Kocaeli Sendikalar Birliği Başkanı Yaşar Erbaş, sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, "SEKA’yı, Köy Hizmetlerini dağıtabilirsiniz. Ama biz bunu yaptırmamak için ölümüne mücadele edeceğiz. Belki bizim cesedimizin üstüne basarak bu müesseselere gireceksiniz. Ancak siz bunu yaparsanız, biz öldükten sonra çocuklarımız sandıkta bunun hesabını size soracaktır. Biz ne bu dünyada, ne de öbür dünyada sizi yaşatmayacağız. Size iki dünyayı da dar edeceğiz" dedi.

Erbaş’ın açıklamasının ardından işçiler yarın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde tekrar toplanmak üzere olaysız dağıldı.

Kocaeli
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 10:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?