5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

AKUT'a yangın eğitimi

AKUT'A YANGIN EĞİTİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), AKUT üyelerine yangın eğitimi verdi.

Hafta sonları Karadeniz sahillerinde yapılan cankurtaran görevinde de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına destek veren AKUT Kocaeli Şubesi, yangın durumlarında da aynı desteği verebilmek için İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM'e başvurdu. 2 gün boyunca süren eğitimlerde AKUT personeline ilk gün kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı konulu eğitim verildi. Eğitimde AKUT personeli bu eğitim için özel olarak tasarlanan simülatörde, itfaiyecilerin kullandığı kişisel korunma ekipmanlarını giyerek ikili ekipler halinde ilerlemeye çalıştı. Çeşitli engellerin bulunduğu ve dar alanda hareket etme gibi kısıtlamaların olduğu simülatörde yapılan eğitimde AKUT personeli güzel bir performans sergiledi. Özellikle dar alan geçişi, yön tayini ve ekip uyumu konularında KOBİTEM eğitmenlerinden tam not aldı.

Eğitimin ikinci günü flash over (ani parlama) simülatörüne giren AKUT üyeleri burada bire bir olarak gerçek bir yangın ortamını yaşadılar. Kapalı alanda yangının gelişimi, alev ve duman hareketi ve yangın esnasında meydana gelen riskler ve korunma yöntemleri gibi konular üyelere uygulamalı olarak aktarıldı. Eğitimin yapıldığı simülatörde eğitim esnasında oluşan sıcaklık yaklaşık 750-800 C derece civarında oluyor. Söz konusu simülatör Türkiye' de ilk ve tek olma özelliği taşıyor. 1999 Marmara depremi sonrası sesini duyuran ve tamamen gönüllülük felsefesi içinde hareket eden AKUT, herhangi bir yangın durumunda itfaiye personeline destek veriyor. AKUT gönüllüleri, itfaiyenin olmadığı yerlerde kendi operasyonlarını gerçekleştiriyor.

AKUT'A YANGIN EĞİTİMİ
AKUT'A YANGIN EĞİTİMİ
AKUT'A YANGIN EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 12:37:00
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 13:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?