3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Akutçular Kocaeli'nde tatbikat yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 bölgeden gelen 60 kişilik AKUT ekibini ağırladı. Geçen hafta içinde Kocaeli’nde geniş kapsamlı deprem arama ve kurtarma eğitimi ve tatbikatı yapan AKUT’çular, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile de bir araya geldi.

İzmit marinasında gerçekleşen Başkan Karaosamonoğlu- AKUT buluşmasına, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da eşlik etti.

Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Arama Kurtarma Eğitimi ve Tatbikatı için 4 günlüğüne Kocaeli’ni pilot il seçen AKUT’çular, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun yakın ilgisiyle karşılaştı. Kocaeli’ndeki çalışmalarının son gününde Körfez’de vapur gezintisi yapan AKUT’çuları, bu gezilerine Büyükşehir Belediye Başkanı uğurladı.

AKUT’un Türkiye ve dünyada son derece önemli ve anlamlı bir görev yaptığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, özellikle 17 Ağustos depreminde AKUT’un Kocaeli için yaptığı çalışmaları her zaman şükranla anacaklarını söyledi. AKUT’un deprem arama ve kurtarma eğitimi için Kocaeli’ni seçmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, deprem konusunda her an hazır ve bilinçli olunması gerektiğini ifade etti.

Bu arada AKUT’un Kocaeli’ndeki eğitimleri sırasında kurtarma makineleri için gereken akaryakıt ihtiyacı da Kocaeli Büyükşehir Belediye tarafından karşılandı.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 09:31:07
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 15:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?